Leto 2024 Albanija Leto 2024

| Albanija Leto 2024

Albanija Leto 2024
Opisivana kao „poslednji nebrušeni dijamant Evrope“, susedna Albanija postaje sve omiljenija nova letnja turistička destinacija. Sa atraktivnim letovalištima na samom jugu zemlje i na obali smaragdno plavog Jonskog mora, uz sve letnje prizore obale Jadrana na obali gde „caruju“ drevni gradovi Drač i Skadar, Albanija osvaja lepotom novo otkrivenih plaža, neverovatnim gostoprimstvom i mogućnošću da se iskustva čarobnih, povoljnih letovanja, dožive i ne tako daleko, u sjajnim, atraktivnim centrima zabave i odmora.
Vodeći svetski travel magazini navode da je „došlo vreme da Albanija zasija kao ultimativna letnja destinacija“. Sve je veći broj udobnih i sve luksuznijih hotela, plaže su postale primer urednosti i hedonizma, dok je gostoljubivost meštana svedena na nivo obožavanja gostiju. Albanska rivijera na svom jugu nalikuje obližnjim grčkim predelima na obalama istog mora, a mesta kao što su Saranda i Ksamil okružena su možda najlepšim plažama ovog dela Balkana.
Albanija je država na jugu Balkana koja je donedavno bila mistična i nepoznata našim putnicima, ali u poslednje vreme doživljava ekspanziju pojavom sve većeg interesovanja turista iz Srbije za otkrivanje lepota i ove zemlje u našem okruženju. Albanska obala izlazi na na dva mora, Jadransko i Jonsko sa više od 400 kilometara netaknute prioblane prirode. Jonski deo mora koji pripada Albaniji se smatra za jedan od najlepših, najzelenijih i sa izuzetnom čistoćom mora.

PROČITAJTE NEKE OD ZANIMLJIVOSTI O ALBANIJI

Turizam u Albaniji
Albanija je zemlja koja sve više ulaže u svoju ponudu sa ciljem što većeg broja zadovoljnih turista koji će na adekvatan način biti ugošćeni i upoznati sa prirodnim i kultuno-istorijskim znamenitostima ove regije. Za samo nekoliko poslednjih godina na Albanskoj rivijeri je izgrađeno na stotine novih smeštajnih kapaciteta, apartmani i hoteli u Albaniji, plaže su uređene, usluga je na visokom nivou, poboljšana je kompletna potrebna turistička infrastruktura u turističkim mestima. Na mapi turizma Albanije apsolutni favoriti među turistima su Drač i Saranda.
Albanija religija
Poznato je da je religija važan deo albanskog društva i da se religija prožima gotovo kroz sve pore svakodnevnog života lokalnog stanovništva. Poslednji statistički podaci kažu da je najzastupljenija religija u Albaniji islam, dok se ostatak stanovništva deklariše kao hrišćani i ateisti.
Albanija broj stanovnika
Stanovništvo Albanije je izuzetno homogeno. Među nešto manje od 3 miliona stanovnika njih čak 98% se izjašnjavaju kao Albanci, ostalo je uglavnom grčka manjina na području Albanije. Zvaničan jezik je albanski, dok se sporadično u pojedinim regijama koriste grčki i makedonski.
Put za Albaniju
Kako do Albanije? Autobuskim prevozom turističke agencije Hedonic travel. Autobuski su udobni, komforni, prilagođeni za duža putovanja, klimatizovani, dezinfikovani i dovoljno prostrani za poštovanje svih propisanih epidemioloških mera u doba aktuelnog virusa. Obzirom da iz većine gradova u Srbiji ne postoji direktan prevoz do turističkih mesta u Albaniji praznični aranžman naše agencije je idealna prilika da lako i brzo dođete do lepota Albanske rivijere. Udaljenost od Beograda, naše polazne tačke, do Sarande je 985km. Priključenje grupi na usputnim stajalištima uz autoput kroz Srbiju je naravno moguć, a za više informacija nas slobodno pozovite.

OVDE MOŽETE NAĆI JOŠ KORISNIH INFORMACIJA O PUTOVANJU U ALBANIJU

| Albanija Leto 2024 | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama