Mađarska

| BALATON sa noćenjem u Đeru - CENA - 95 eur

BALATON  sa noćenjem u Đeru

3 dana - 1 noćenje

 Balaton – Tihanj - Đer 

Mađarska je zemlja neverovatne kombinacije urbanih i ruralnih destinacija, umotana u obilje kulturnih i istorijskih mesta. Dom nekih od najboljih loza na svetu, Mađarski vinogradi i mesta kulturne baštine ostaju pravo blago koje treba otkriti. Tihanj je mali, ali veoma šarmantan gradić na Balaton jezeru koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovde će vas dočekati kuće s igračkama, pokrivene slamom, s muzejima, zanatskim radnjama i restoranima. Tihanj je poznat i kao grad lavande zbog lila polja koja ga okružuju i koja ga na leto učine najlepšim na jezeru. Ovde možete probati i sladoled od lavande, kupiti razne sapunčiće i suvenire ljubičastih nijansi. Napomena za junski termin: Lavanda od davnina ima istaknutu ulogu u životu Tihanjskog poluostrva. Ovde se svake godine organizuje akcija „Uberi sam“ u okviru Festivala lavande koji uvek privlači mnoštvo posetilaca. Muzej-dvorac Tapolce grad poznat po svojim pećinama i potocima, nalazi se u zapadnom delu Balaton visoravni, na 10 km od Balaton jezera.

TERMIN

HOTEL

CENA PO OSOBI

21.06. – 24.06.2024 – FESTIVAL LAVANDE

DANUBIUS 3*

95€

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN petak / BEOGRAD

Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) oko 23h. Vožnja do Novog Sada, odakle je polazak u 00:00h sa parkinga bivše autobuske stanice ATP VOJVODINA (ugao Sentandrejskog puta i puta Novosadskog partizanskog odreda). Lagana noćna vožnja preko Mađarske uz pauze za odmor i po potrebi grupe.

2. DAN subota / BALATON – TIHANJ – TAPOLCA (fakultativno) - ĐER

Dolazak na Balton u jutarnjim satima gde ćemo posetiti poluostrvio Tihanj koje se nalazi na Balataonu. Obilazak grada koji predstavlja muzej na otvorenom sa starim panonskim kućama, suvenirnicama, radnjama… Obilazak Benediktanske opatije iz 12.-tog veka. Gradić je poznat po festivalu koji je posvećen lavandi. Početak cvetanja lavande je siguran znak da je stiglo leto: tada se polja oblače u čarobnu ljubičastu boju i zrače prijatnim opojnim mirisom, što mnoge posetioce mami u šetnju među lejama lavande. Nakon šetnje u pratnji vodiča, slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. U popodnevnim satima slobodno vreme ili je moguće organozovati fakultativni izlet do grada Tapolca, grad koji se nalazi na 10km od jezera Balaton, poznato je po svojim pećinama i potocima koji se nalaze u samom centru  grada što daje bajkovitu sliku ovog šarmantnog gradića. Jedna još atrakcija grada je takozvani Vrt ruševina, gde je nekada bilo srednjovjekovno središte Tapolca. Jedan od ostataka tog vremena je crkva prvobitno sagrađena u XIII veku u rimskom stilu, koja je porušena i kasnije obnovljena.  Slobodno vreme da se opustite u ovom šarmantnom mestu Tapolac, ukoliko neko želi može u sopstvenoj organizaciji da poseti pećinske prolaze. U kasnim popodnevnim satima uputićemo se prema hotelu. Slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. Noćenje.  

3. DAN nedelja / ĐER – ŠOPRON I PALATA ESTERHAZI  (fakultativno)

Doručak.  Napuštanje hotela  i pakovanje stavri do 10h. Slobodno vreme ili  mogućnost organizovanog izleta do gradića Šopron koji se nalazi na samom zapadu Mađarske. Njegov dobro očuvani Stari grad (Belvaroš) sastoji se od znamenitosti poput srednjovjekovnih gradskih zidina, kultnog Vatrogasnog tornja i prekrasne crkve. Slobodno lutajte njegovim kamenim ulicama dok vas vode na još mnogo zanimljivih mjesta za vidjeti. Za više znanja o prošlosti Šoprona, uputite se do kuće Storno ili Fabriciusove kuće. Osim toga, Šopron je takođe vrlo poznata regija vinove loze, ali i po pivu. Slobodno vreme za induvidualne aktivnosti. Pored ovoga posetićemo i paltatu Esterhazi koji se nalazi Fertodu, veličanstveni barokni dvorac, poznat i kao “mađarski Versaj”, nalazi se u centru malog grada. Lepota ove aristokratske rezidencije meri se sa evropskim kraljevskim dvorovima. Ulaskom na glavnu kapiju od kovanog gvožđa, posetioci se mogu diviti prelepom dvorištu okruženom krilima zamka. Biser među plemićkim rezidencijama istočnog dela centralne Evrope. Sa svojih 126 soba, predivno oslikanom salom za bankete, bogatom bibliotekom, kapelom, muzejom i zapanjujuće geometrijski pravilnim i dobro održavanim vrtom, ova palata bilo je i mesto gde je, tokom 25 godina svog života, stvarao i veliki kompozitor Jozef Hajdn. U kasnim po podnevnim satima predviđen je polazak za Srbiju.  Dolazak u Beograd je oko ponoći u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Kraj programa.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE(6 rata).
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji/(mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
 • Smeštaj u hotelu 3*u 1/2 i 1/2+1 (na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak–švedski sto)
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja,
 • Troškove ogranizacije putovanja.
 • Gradska taksa je uključena u cenu aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • individualne troškove
 • DOPLATA ZA 1/1 SOBU 80%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):

 • Tapolce 20e
 • Šopron i Fertodu – palata Esterhazi 25e
  • PAKET IZLETA 40e

OPIS HOTELA:

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, inopartneru ili pratiocu grupe.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

NAPOMENE O SMEŠTAJU:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajućekategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj jeu nekom od navedenihhotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđensmeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom ilokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte seulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Upojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim  detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka s aputovanja.
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju seputnicima. Putnikje dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi nanjega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplačenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL doo, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL doo poseduje Licencu  OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garancije putovanja u slučaju insolventnosti agencije  od datuma njenog izdavanja pa do završetka turistiĉkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Polisi broj 30000036866 od 01.10.2023. MILENIJUM OSIGURANJE A.D.O, Aneksu br. 1 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 21.02.2024. god i Aneksu br. 2 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 01.04.2024. god, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "MILENIJUM OSIGURANJE", a.d.o, Beograd , 011/7152300 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 3b, Beograd ili na mail: office@milenijum-osiguranje.rs, uz Polisu br. 30000036866 izdatu 01.10.2023, ugovorenu sa osiguravajućom kućom " MILENIJUM OSIGURANJE ",a.d.o., Beograd.  ugovorenu sa osiguravajućom kućom "MILENIJUM OSIGURANJE",a.d.o., Beograd.

Program broj 2 od 09.05.2024.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama