Mađarska

| PEČUJ 1 noćenje - FESTIVAL SVETLOSTI - CENA - 75 eur

PEČUJ – FESTIVAL SVETLOSTI

2 dana - 1 noćenje

Pečuj 

Mađarska je zemlja neverovatne kombinacije urbanih i ruralnih destinacija, umotana u obilje kulturnih i istorijskih mesta. Dom nekih od najboljih loza na svetu, Mađarski vinogradi i mesta kulturne baštine ostaju pravo blago koje treba otkriti. Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Gradsko jezgro je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet…Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porculanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, a najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine. Vilanj gradić iz bajke koji je najpoznatiji po porodičnim vinarijama i malim kućicama gde se mogu degustirati različita vina. Šikloš mesto gde su živeli Srbi, a koje je danas poznato po zamku iz 13. veka i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

TERMIN

HOTEL

CENA PO OSOBI

06.07 – 07.07.2024.

LATERUM 3*

75€

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN subota/ BEOGRAD - PEČUJ

Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) oko 05:30h. Vožnja do Novog Sada, odakle je polazak u 06:30h sa parkinga bivše autobuske stanice ATP VOJVODINA (ugao Sentandrejskog puta i puta Novosadskog partizanskog odreda). Putovanje prema Pečuju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Kratak predah u Mohaču, gradiću na Dunavu u čijoj okolini se nalazi mesto jedne od najvažnijih istorijskih bitaka Mađara i Turaka - Mohačke bitke iz 1526. godina. Dolazak u Pečuj i pešački obilazak grada: Sečenji trg, Džamija, Katedrala, Županijska i Gradska kuća, Nacionalno pozorište... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. Preko dana su planirane brojne atrakcije za koje će biti zaduženi ulični klovnovi iz Čilea, akrobate i žongleri iz Argentine, cirkuski umetnici iz Italije i Francuske, kao i mađarske žonglerske trupe. U večernjim časovima preporučujemo posetu nekih od lokacija u samom centru grada gde ćete moći da uživate u svetlosnim efektima na Žolnai festival svetlosti. Čak 19 lokacija u centru Pečuja stvoriće jedan divan put svetla. Noćenje.

2. DAN nedelja / ŠIKLOŠ - VILANJ (fakultativo)

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanog fakultativog izleta do mesta Vilanj koje je jedno od najposećenijih vinskih ruta u Mađarskoj. Ovaj šarmantni gradić se nalazi na svega 35km od Pečuja, okružen je nepreglednim vinogradima a vinarije su smeštene u kućicama koje se nalaze u nizu i imaćete osećaj kao da ste u bajci. Slobodno vreme za induvidulane aktivnosti i degustaciju vina. Pored Vilanja nalazi se i mesto Šikloš poznato po zamku koji potiče iz 13. veka. Mesto je poznato po tome da su ovde živeli i Srbi pa se u samom mestu nalazi i Srpska pravoslavna crkva.  Slobodno vreme za induvidulane aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima krećemo prema Beogradu. Dolazak u večernjim satima.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE(6 rata).
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji/(mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
 • Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 I 1/2+1 (na upit) sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak–švedski sto)
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja,
 • Troškove ogranizacije putovanja.
 • -Gradska taksa je 1,1e po osobi po danu (400ft)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • individualne troškove
 • DOPLATA ZA 1/1 SOBU 80%
 • Ulaz u put svetlosti, karte se uzimaju na licu mesta ili  online https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en/tickets 
  • Važne informacije: radovi na javnim površinama tokom festivala besplatne su za obilazak, dok ulaz u  "put svetlosti" zahteva posebnu narukvicu koja se plaća i može se uzeti online:
   • Ulaznice su dostupne u pretprodaji od 9. maja 2024. do 30. juna 2024.:
    Odrasli: 3.000.- Ft
    Student (između 6-18 godina): 2.000.- Ft
    Porodična karta (2 odrasle osobe + 2 dece): 8.000.-
    Od 1. jula 2024. važe sledeće cene ulaznica:
    Odrasli: 4.000.- Ft
    Student (između 6-18 godina): 3.000.- Ft
    Porodična karta (2 odrasle osobe + 2 dece): 10.000.-
    Deca mlađa od 6 godina mogu posetiti sajtove besplatno.
    Sve vrste narukvica daju vam pravo na neograničen broj unosa.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):

 • ŠIKLOŠ - VILANJ 20€

OPIS HOTELA:

Laterum 3* Ovaj hotel smešten je u Pečuju, naučnom i ekonomskom centru južne Mađarske. Nalazi se u oblasti u kojoj se često održavaju domaći i međunarodni skupovi i simpozijumi. Smešten u zapadnom delu grada, u blizini univerziteta, hotel predstavlja pogodno mesto za održavanje međunarodnih i domaćih konferencija, različitih događaja i venčanja. Hotel poseduje wellness (bazen, đakuzi, saunu), bogat švedski sto, WIFI. Svi sadržaji su uključeni u cenu smeštaja.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, inopartneru ili pratiocu grupe.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

NAPOMENE O SMEŠTAJU:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajućekategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj jeu nekom od navedenihhotela do popune kapaciteta, ili sličnom. Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđensmeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom ilokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte seulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Upojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim  detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka s aputovanja.
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju seputnicima. Putnikje dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi nanjega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplačenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL doo, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL doo poseduje Licencu  OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garancije putovanja u slučaju insolventnosti agencije  od datuma njenog izdavanja pa do završetka turistiĉkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Polisi broj 30000036866 od 01.10.2023. MILENIJUM OSIGURANJE A.D.O, Aneksu br. 1 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 21.02.2024. god i Aneksu br. 2 uz polisu osiguranja od odgovornosti turistiĉkih agencija za sluĉaj insolventnosti i odgovornosti za sluĉaj štete nanete putniku (garancija putovanja) br. 30000036866 od 01.04.2024. god, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "MILENIJUM OSIGURANJE", a.d.o, Beograd , 011/7152300 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 3b, Beograd ili na mail: office@milenijum-osiguranje.rs, uz Polisu br. 30000036866 izdatu 01.10.2023, ugovorenu sa osiguravajućom kućom " MILENIJUM OSIGURANJE ",a.d.o., Beograd.  ugovorenu sa osiguravajućom kućom "MILENIJUM OSIGURANJE",a.d.o., Beograd.

Program broj 2 od 09.05.2024.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama