Leto 2024 Grčka - Apartmani Asprovalta | Letovanje

| Asprovalta | Letovanje

Asprovalta se nalazi na oko 80 kilometara istočno od Soluna, na putu za Kavalu. Pripada opštini Svetog Đorđa (Strimonikos zaliv) i oblasti Soluna, a od Stavrosa je udaljena samo 8 kilometara. Obala Egejskog mora koja pripadaovom modernomturističkom gradiću je godinama nagrađivana plavom zastavom Evropske unije za čistoću plaže. Savršeno sređena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u izabranim vilama po povoljnim first minute i last minute cenama, kao i kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privlače i one najprobirljivije. Asprovalta je idealno mesto za porodice sa decom i one koji žele miran odmor. U centru pažnje svih roditelja i dece je igraonica u centru mesta koja najmlađima nudi odličnu zabavu, a roditeljima mirno popodne uz kafu obližnih kafića.

Mesto je potpuno turistički valorizovano, sa kompletnom infrastrukturom potrebnom jednom putniku. U Asprovalti ćete pronaći brojne restorane, taverne, kafiće, minimarkete, kioske brze hrane, ležaljke i suncobrane na peščanoj plaži dugoj oko 1km uz koju se pruža lepo uređeno šetalište sa drvoredom.

Asprovalta je odličan izbor i za one malo zahtevnije putnike koji od svog odmora ne očekuju samo kupanje i uživanje u prirodi. Istorija mesta doseže daleko u prošlost što je ostavilo traga kroz brojne kulturno-istorijske spomenike koji se mogu videti i posetiti u ovom mestu. Za početnu stanicu upoznavanja Asprovalte i okoline je svakako arheološki muzej Amfilopolisa, zatim brojna istorijska nalazišta, kao i vrkva Svetog Đorđa u kojoj ćete pronaći ikonu ovog sveca donetu u crkvu još u 16. veku. Neposredna blizina Stagire, koja se nalazi na samo 24km udaljenosti, svakako upotpunjuje ovu priču. Stagira je poznata kao rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, nastala još u 655 godini pre nove ere, a danas je faktički muzej na otvorenom i mesto gde se možete diviti čudima Aristotela u Aristotelovom parku.

| Asprovalta | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama