Poklonička putovanja

| Fruškogorski manastiri - Izlet

FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

11.04.2021.

09.05.2021.

 

(Sveta Liturgija u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, poseta Sremskim Karlovcima, Krušedolu i Velikoj Remeti)

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda u 06:30 časova. Putovanje preko Maradika i Sremskih Karlovaca do Petrovaradina. Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice pored moštiju mučenika Hozevitskih i čestica moštiju Svetog Georgija i vladike Nikolaja. Poklonjenje kopiji čudotvorne ikone Majke Božije Mlekopitateljice. Slobodno vreme u crkvenoj porti.

Nastavak putovanja prema Sremskim Karlovcima. Poseta Sabornoj crkvi Sv. Nikole i kratka pešačka tura centrom grada uz turističkog vodiča i zanimljivim pričama o čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji, Patrijaršijskom dvoru, Kapeli mira i ostalim znamenitostima. 

Fakultativno: obilazak Patrijaršijskog dvora - muzeja i riznice Srpske pravoslavne crkve uz pratnju kustosa.

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Naša preporuka: Šetnja do Duškovog vidikovca koji se nalazi nedaleko od centra grada. Sa vidikovca se pruža pogled na Sremske Karlovce, njegove kulturno-istorijske spomenike i bačku ravnicu. Najznačajniji deo vidikovca je otvorena scena sa dva nivoa na kojima se nalazi pozlaćeni krst, podignut na mestu na kojem se pre više decenija nalazio drveni krst, kao i skulptura pesnika Duška Trifunovića, delo akademskog vajara Stevana Filipovića.

Nastavak putovanja prema manastiru Velika Remeta, popularnom Rajskom vrtu svete Fruške Gore čiji je iguman jedan od najvećih pravoslavnih duhovnika našeg vremena otac Stefan. Manastir je u 14. veku podigao sveti kralj Dragutin Nemanjić. Poseta crkvi posvećenoj Sv. Dimitriju i replici Vitlejemske pećine.

Nastavak putovanja prema manastiru Krušedol. Obilazak manastira i slobodno vreme u manastirskom kompleksu. Manastir je zadužbina despota Đorđa Brankovića i njegove mati Angeline. Poklonjenje moštima svete Angeline. U manastiru su osim ktitora sahranjeni i kneginja Ljubica Obrenović, kralj Milan Obrenović, srpski patrijarsi Arsenije III Čarnojević i Arsenije IV Jovanović Šakabenta kao i mitropolit Isaija Đaković i vojvoda Stevan Šupljikac. Nakon obilaska manastira polazak prema Beogradu.

Povratak u Beograd u popodnevnim časovima.

 

Cena: 990 dinara

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).
  • Razgledanja i obilaske po programu.
  • Usluge pratioca grupe.
  • Agencijske usluge.


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • posetu Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima sa kustosom – 100 din

 

NAČIN PLAĆANJA:

  • Gotovinskom uplatom 40% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre putovanja
  • Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna

 

• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu, promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

• Klijenti su u obavezi da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja, i da svojim potpisom na prijavi/ugovoru o putovanju daju saglasnost sa istom.  

*SATNICA i plan puta i razgledanja lokaliteta koji su navedeni u programu izleta su orijentacionog karaktera I podložni su promenama u zavisnosto od prilika u saobraćaju, prilikama na lokalitetima koje razgledamo, meteoroloških  prilika, ponašanja putnika ili više sile. 

KORISNE INFORMACIJE

*  ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 3,5 DO 4 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

GARDEROBA  sportska odeća i obuća prilagođena kretanju.

*Minimalani broj prijavljenih  putnika je 50. Mesta u autobusu se određuju po redosledu prijavljivanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Hedonic Travel", licenca OTP 89/2020 izdata 31.01.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.Molimo Vas da Opšte uslove putovanja pažljivo pročitate.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 366 44 55 tel: +381 11 3 66 44 55
E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama