Evropski gradovi / 2021

| ISTANBUL 3 noćenja

ISTANBUL – jesen 2021

Hotel 3*/4*
6 dana / 3 noći /autobusom

 10-15. novembar 2021.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 16.00 h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za shopping u tržnom centru Morava i Kapali čaršiji (bazar sa preko 4000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autentični turski nargila bar na nargile i čajeve. Noćenje.

3. DAN Doručak. Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazar i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića po izboru). Noćenje.

4. DAN Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) ili slobodno vreme. Obilazak kvarta Fener, gde su u vreme Osmanske carevine živeli hrišćani, i koji je jedan od najlepših arhaičnih celina Istanbula. Fakultativni obilazak Dolmabahce palate. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN Nakon doručka, pakovanje stvari. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa zičarom Pier Loti odakle se pruza neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

6. DAN Dolazak u Beograd na turistički terminal u popodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA 129 €

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA 10.11-15.11
Hotel 3* – 85 €
Hotel 4* – 95 €

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima građana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
- Kreditnim karticama na rate - kartice banke Intesa i Poštanska štedionica
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
– Smeštaj na bazi tri noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
– Usluge vodiča i pratioca grupe,
– Agencijske usluge.

ARANŽMAN  NE OBUHVATA:
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje,
– Individualne troškove putnika,
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 eur
– Doplata za dodatno sediste u autobusu – 50 eura

Fakultativni izleti:
– Krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji 20 eur,
– Razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu 45 eur,
– Tursko veče 30 eur,
– Dolmabahče palata sa ulaznicom i lokalnim vodičem 30 eur
– Obilazak Džamije Fatih sultan Mehmeda sa posetom groba Mehmed Paše Sokolovića sa vožnjom žičarom na vidikovac Pier Loti i obilaskom parka Miniaturk sa ulaznicom i lokalnim vodičem 15 eur.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

HOTEL  BARIN 3*

Lokacija : Hotel Barin 3* nalazi se u istorijskoj četvrti  Istanbula, nedaleko od najčuvenijih atrakcija grada i 950 m od Kapali čaršije.

Sa ostalim delovima grada povezan je gradskim prevozom.

Sobe :  Hotel Barin 3* ima 65 soba. Hotel poseduje standardne , lepo uređene , nove sobe od kojih svaka ima kupatilo  ( tuš /wc ) , TV , telefon, klima uređaj.

Sadržaj u hotelu :  U svom sastavu hotel Barin 3* ima restoran u kojem se poslužuje kontinentalni doručak kao i bar. Od dodatnih sadržaja poseduje internet konekciju ( wi fi ) za goste hotela i uslugu pranja veša (uz doplatu na recepciji )

 http://www.barinhotel.com

 

HOTEL  GRAND  HILARIUM 4*         

Lokacija: Hotel se nalazi u starom istorijskom delu grada ( oblast Fatih ) i na oko 1,5-2 km od svih znamenitosti Istanbula.

Hotel je smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula - Jenekapi , koja je ujedno i pristanište za brodove i trajekte.

Sobe: Svaka soba u hotelu ima moderan nameštaj, TV sa satelitskim kanalima, mini bar ( uz doplatu korišćenja )  kao i elegantno opremljeno kupatilo sa hotelskim osnovnim toaletnim priborom.

Sadržaj : Hotel poseduje restoran u kojem se služi kontinentalni doručak na bazi švedskog stola - samopoluživanje.

Za goste hotela na raspolaganju je zatvoreni bazen, hamam i sauna ( uz doplatu ) , teretana, bar u okviru hotela i besplatan wi fi u okviru hotela.

https://www.hilariumhotel.com/telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama