Evropski gradovi / 2021

| Istanbul - u pripremi

 ISTANBUL 

6 DANA / 3 NOĆENJA - AUTOBUSOM 

TERMIN: U PRIPREMI

Istanbul
Istanbul je grad izuzetne lepote, jedinstvene arhitekture, grad koji spaja istok i zapad, dva kontinenta, približava ljude i skuplja turiste iz svih krajeva sveta. Ovo je metropola u kojoj se snažno oseti kako islam, tako i hrišćanstvo i na svakom koraku se vidi neosporiv uticaj velikih civilizacija koje su prolazile ovim prostorima: Grci, Rimljani, Vizantija, Osmanlije. Istanbul je već godinama veoma popularan među turistima iz Srbije, te ćete vas Hedonic travel i ove godine za Uskrs i Prvi maj povesti u Istanbul autobusom u otkrivanje muzeja, uličica, bazara i još mnogo toga.
Put u Istanbul
Putovanje u Istanbul autobusom2021započinjemo 03. juna iz Beograda autoputem ka graničnim prelazima sa Bugarskom i zatim Turskom. Vožnja je organizovana udobnim turističkim autobusima, komfornim, prostranim i prilagođenim za duža putovanja u inostranstvo.  Posle noćne vožnje odmah po dolasku u Istanbul možete odmorni otpočeti otkrivanje ovog grada.
Koliko traje putovanje autobusom do Istanbula?
Tačna dužina putovanja zavisi od nekoliko faktora kao što su eventualne gužve i stanje na putevima, radovi, kao i dužina carinskih procedura. U normalnim uslovima putovanja pristižemo u Istanbul u jutarnjim časovima i putovanje okvirno traje oko desetak sati.
Istanbul Jun 2021
Naše povoljno putovanje u Istanbulje zapravo sažeti i interesantan vodič kroz Istanbul u trajanju od 3 noćenja na destinaciji i u toku našeg boravka upoznaćemo neke od najistaknutijih znamenitosti ovog grada.
Aja Sofija je jedna od najvažnijih atrakcija Istanbula i nesumljivo najviše fotografisano mesto grada. Crkva Svete mudrosti je podignuta kao hrišćanska svetinja, da bi tokom Osmanskog carstva bila pretvorena u džamiju, zatim je od 1934. godine bila muzej, a tokom 2020. godine je odlukom vlasti Turske ponovo preuređena u džamiju. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno za samo 5 godina u doba vladavine cara Justinijana. Svi turisti i ostali posetioci Aja Sofiju mogu posetiti svakog dana i ulaz je besplatan.
Topkapi Saraj ili Topkapi palata je mesto gde se, odmah po ulasku, oseti sva moć i bogatsvo iz vremena vladavine Sulejmana Veličanstvenog. Topkapi palata je bila glavna rezidencija osmanskih sultana tokom čak 400 godina, odnosno sve do 1856. godine kada je ovu ulogu preuzela palata Dolmabahče. Zbog svoje lepote, arhitekture, umetnina, delova optočenih zlatom Topkapi Saraj je uvršten pod UNESCO zaštitu.
Galata kula, visoka 62 metra odnosno 9 spratova i mesto odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na grad. Istorija smatra da je prva kula najsličnija današnjoj podignuta jošu XII veku i od nastanka je više puta obnavljana za različite namene: korišćena je kao zatvor, opservatorija, osmatračnica i odbrana. Kula je danas jedan od glavnih simbola grada sa restoranom na njenom vrhu.
Bosforski moreuz spaja tradicionalni orjent i moderno doba. Dugačak je 32km, a u njegovom kanalu se prepliću vode Crnog i Mramornog mora. Plovidba Bosforom je poseban doživljaj odakle se stiče potpuna drugačija slika grada i njegovih znamenitosti, a jedna od najdominantnijih na panorami duž obale je Dolmabahče palata.
Dolmabahče palata je izgrađena u XIX i jedna je od građevina inspirisanih arhitekturom dvorova sa zapada. Palata odiše impozantnošću, ali i jasnom željom tadašnjih sultana da se približe Evropi i evropskom stilu. Svaka prostorija će ostaviti neverovatan utisak na svakog posetioca, no nesumnjivo najimpresivniji je centralni luster koji teži preko 4 tone, sačinjen je od bezbroj detalja i čak 750 lampi.
Plava džamija ili Sultan Ahmedova džamijaponosno dominira Istanbulom još od XVI veka, a naziv je dobila po desetinama hiljada plavih pločica koje ukrašavaju unutrašnjost kupole. Veoma je interesantna zbog savršenog spajanja vizantijske arhitehture sa islamskim elementima, ali i zbog toga što je jedina džamija u Istanbulu koja ima šest minareta.
Kapali čaršija je mesto gde vrvi puls ovog grada, mesto poznato i pod nazivom Grand bazar, gde ćete upoznati ponudu i atmosferu grada, mentalitet lokalaca, cene i kako izgleda najbolje cenkanje na svetu koje Turci veoma vole i u toku kod ćete se zasigurno odlično i zabaviti. Kapali čaršija postoji još od XV veka i u osnovi je namenjena prodaji tekstila, ali danas ovde možete pronaći razne druge predmete, kao što su suveniri i nakit, ali i tradicionalna turska hrana. Kapali čaršija zauzima ogroman prostor na otvorenom, odnosno zauzima više od 60 nadkrivenih ulica sa više od 3000 prodavnica. Kada se umorite od tumaranja i kupovine u ovim ulicama predah ćete moći pronaći u mnoštvu kafića gde se služe najukusnije baklave i tradicionalna turska kafa ili čaj. Svakako, kada posetite Istanbul kebab je nesumnjivo jelo koje se ne zaobilazi i bez kog ne odlazite iz ovog grada.
Turska putovanje Korona - Covid 19 uslovi za ulazaku Tursku
Za ulazak na teritoriju Turske trenutno je potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ovi uslovi važe do 31.05.2021. godine nakon toga se očekuje ukidanje PCR tesa. Pored testa potrebno je popuniti online formular sa osnovnim informacijama o putniku i njegovom putovanju. Po povratku u Republiku Srbiju za sve državljane Srbije ili strana lica takođe je potreban negativan PCR test ili se određuje karantin, a za vakcinisane i revakcinisane potvrda o vakcinaciji. Za putovanje u Tursku neophodan je važeći pasoš sa rokom važenja minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja za odrasle kao i maloletna lica.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Beograd

Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima. Udobna večernja i noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

 2. dan: Istanbul, Slobodno vreme, Kapali čaršija

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada (Staro jezgro, Zlatni Rog, Galata most). Smeštaj u hotel koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni Aksaray/Laleli, poznatoj po brojnim trgovačkim kućama, prodavnicama robe od kože i legendarnim bazarima. Slobodno vreme. Naša preporuka – Obilazak obližnje Kapali čaršije (bazar sa preko 4000 radnji) i uživanje u tradicionalnom šopingu u brojnim tržnim centrima nedaleko od hotela. Noćenje.

 3. dan: Istanbul / Slobodno vreme ili Vaseljenska patrijaršija, Krstarenje Bosforom i Dolmabahče palata

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti.

Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom - panoramska vožnja kroz Istanbul u jutarnjim časovima i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji za vreme trajanja bogosluženja uz mogućnost kraće posete Svetoj liturgiji. Celivanje moštiju Sveta Tri Jerarha i prvih hrišćanskih svetiteljki, kao i poklonjenje čudotvornim ikonama i stubu na kojem je bičevan Isus Hristos. Nakon posete Patrijaršiji, odlazak na Krstarenje Bosforom, možda najlepše krstarenje koje se može doživeti. Tokom vožnje ćete imati prilike da čujete interesantne priče o Istanbulu i njegovim kvartovima, džamijama, palatama dok ih posmatramo iz jedne potpuno drugačije perspektive.

Dolmabahče palata - obilazak dvora nekadašnjih sultana, koji je jedna od najlepših palata sveta (poslednje sedište sultana; građena između 1846 - 1855 god; u gradnji palate kombinovani su razni stilovi; palata ima 354 sobe i 25 salona; za ukrašavanje palate utrošeno je 14 tona zlata i 40 tona srebra; poseduje veliku zbirku slika; dvorski vrt je zasađen retkim rastinjem donetim iz celog sveta). Noćenje.

4. dan: (nedelja 06.06) Istanbul / Slobodno vreme ili Zidine Carigrada ( Beogradska mahala, Vlaherna, Pjer Loti, Ejup džamija i turbe Mehmed Paše Sokolovića); Azija (Devojačka kula, Uskudar, Kadikoy), Tursko veče

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti. 

Fakultativni izleti:

Zidine Carigrada (Beogradska mahala, Beogradska kapija, Pjer Loti vidikovac, Ejup džamija i turbe Mehmed Paše Sokolovića, Vlaherna) - izlet koji spaja vizantijsko nasleđe, osmanski period i najznačajnije tačke koje su vezane za Srbe u Istanbulu. Panoramska vožnja pored carigradskih bedema koji predstavljaju jedan od najmonumentalnijih i najboljih primera fortifikacione arhitekture na svetu. Smatra se da su praktično neosvojivi u slučaju kada u gradu ima dovoljno branilaca da ih opsluže, a tokom svoje milenijumske uloge u zaštiti Carigrada poklekli su samo dva puta. Nalaze se na Unesco listi svetske baštine. Tokom vožnje oko bedema imaćete priliku da vidite i čujete priču o carigradskim Srbima, videćete Beogradsku kapiju koju je podigao despot Đurađ Branković, Beogradsku crkvu, Beogradsku džamiju, Beogradski memorijal, a nakon toga zaustavićemo se na obodu zidina da bi se popeli žičarom na vidikovac Pjer Loti, jedno od najlepših mesta  u gradu i potom posetili Ejup džamiju i grobnicu Mehmed Paše Sokolovića. U nastavku izleta panoramska vožnja kroz Istanbul i kratka poseta crkvi Vlaherna u kojoj se Presveta Bogorodica pojavila u 10. veku držeći u rukama pokrov - odakle je i nastao praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Povratak u hotel.

Azija (Devojačka kula, Uskudar, Kadikoy) - Fakultativni odlazak na Azijsku stranu moreuza u kvartove Uskudar i Kadikoj.

Obilazak Devojačke kule koja se nalazi na malom ostrvu nasred Bosforskog moreuza. Kula prestavlja jedan od najlepših svetionika sveta i mesto za koje se vezuju brojne legende i misterije. Putovanje brodićem do kule i slobodno vreme za slikanje.

Odlazak do kvarta Uskudar, stare grčke kolonije Hrizopolis, bivše pomorske baze preko koje se kontrolisala trgovina Grčke i obala Crnog mora. Nakon toga poseta antičkom Halkedonu - ,,zemlji slepih". U jednoj od najboljih zelenih pijaca Istanbula - Kadikoj market, osim dela sa ribom i raznim plodovima mora na tezgama mogu se kupiti i sirevi, začini,razno voće i povrće. U ovom delu gradu se nalazi jermenska crkva sazidana početkom 18. veka kao i još nekoliko lepih pravoslavnih crkava. Vožnja ,,romantičnim tramvajem" koji poput naše dvojke, panoramski obilazi centar Kadikoja, a potom i organizovan ručak: ćevapi u jednom od najstarijih i najčuvenijih restorana u ovom kvartu.  Slobodno vreme za individualno razgledanje ove četvri, šoping i prelepe uspomene sa azijske obale. Povratak na evropsku stranu Istanbula u hotel.

Tursko veče - U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče, noćno krstarenje Bosforom sa raskošnom večerom i neograničenim pićem, uz veličanstveni folklorni program, sa dervišima, trbušnim plesačicima i ostalim biserima Orijenta. Noćenje.

5. dan: Istanbul / Slobodno vreme ili Istorijski deo grada (Aja Sofija, Topkapi, Hipodrom, Plava džamija)

Doručak. Napuštanje hotela do 12h. Planiran polazak za Beograd je u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ili poludnevni fakultativni izleti.

Istorijski deo grada - poseta Aja Sofiji, Topkapi palati, kompleksu antičkog Hipodroma, Plavoj džamiji. U pratnji stručnog vodiča organizovani obilazak najvećih kulturno–istorijskih znamenja Carigrada.

Sveta Sofija je remek delo vizantijske arhitekture; završena je 537. godine po nalogu vizantijskog cara Justinijana I; bogato ukrašena služila je kao pravoslavna crkva i sedište vaseljenskog patrijarha; 1453. godine osvojena od strane Osmanlija i pretvorena u džamiju, sve do 1935. godine kada postaje muzej. Od jula 2020. godine Aja Sofija je ponovo pretvorena u džamiju, čime je poništena odluka Saveta ministara iz 1934. godine.

Antički Hipodrom je podignut oko 203. godine; kasnije obnavljan i proširen; hipodromske igre u njemu su održavane sve do 1204. kada je opljačkan i više nije obnavljan. Ovde su sačuvani čuveni spomenici - Teodosijev i Egipatski obelisk, kao i legendarni Zmijski stub.

Poseta jednoj od najlepših istanbulskih džamija: Plavoj džamiji (Sultan Ahmetovoj džamiji) koja je dobila taj naziv zbog 20.000 plavih pločica koje pokrivaju unutrašnjost kupole.

Palata Topkapi bila je glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina. Izgrađena je na zahtev Mehmeda II Osvajača kada je zauzeo Istanbul. Iz Topkapi palate vođeni su svi državni poslovi. Ova palata je bila samo “srce” Osmanskog carstva. Tu se, takođe, nalazio i sultanov harem. Ova palata je izuzetno raskošno ukrašena sa velikim količinama zlata  isadrži brojne predmete vredne predmete: Mojsijev štap, Davidov mač, mošti Sv. Jovana Krstitelja.

Polazak za Srbiju u popodnevnim satima uz prijatnu noćnu vožnju kroz Tursku i Bugarsku.

6. dan: Srbija/ Beograd

Noćna vožnja kroz Srbiju i dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

 CENA ARANŽMANA: € PO OSOBI - SPECIJALNA CENA € PO OSOBI

Broj soba dostupnih po specijalnoj ceni je ograničen!


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 •  prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 •  smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 •  razgledanje Istanbula u pratnji vodiča
 •  usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 •  troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 •  putno zdravstveno osiguranje 
 •  individualne troškove – nepomenute usluge
 •  fakultativne izlete

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.
DODATNI POPUSTI I DOPLATE:
 • doplata za 1/1 sobu - 60€ po osobi 
 • doplata za dodatno sedište u autobusu 50€

FAKULTATIVNI IZLETI: (minimum 30 pax za realizaciju): VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I KRSTARENJE BOSFOROM 20€, DOLMABAHČE PALATA 25€, ZIDIDNE CARIGRADA 15€, AZIJA (DEVOJAČKA KULA, USKUDAR, KADIKOY) 20€, TURSKO VEČE 30€, ISTORIJSKI DEO GRADA 35€.

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel VATAN ASUR 4*  se nalazi  prekoputa stanice Jenikapi Marmaraj, na 350m od mora. U ponudi ima bazen u zatvorenom, saunu i tursko kupatilo. Vatan Asur poseduje recepciju koja radi non-stop i moderno uređene sobe. Sve sobe imaju flat-screen Tv, klima uređaje i mini bar.

http://www.vatanasurhotel.com/

Hotel CITY PORT 3*  se nalazi  u centru starog dela grada, na 12 minuta od Velikog Bazara i 20ak minuta od Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate. 

http://www.thecityporthotel.com/rooms.html 

 Hotel GRAND ONS 3* poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Mramorno more, na 15ak minuta šetnje od Kapali čaršije. Sobe su opremljene SAT TV-om, mini barom, fenom za kosu i sopstvenim kupatilom sa kadom. Hotel Grand Ons nalazi se u istanbulskoj četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj.

 http://www.grandons.com/

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. 

 

POSEBNE NAPOMENE: (obavezno pročitati)

•              Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.

•              Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.

•              Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

•              Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

•              Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

•              Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

•              Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

•              Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

•              Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

•              Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.

•              Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).

•              Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

•              Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

•              Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

•              Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

•              U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

•              Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com …

•              Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

•              Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

•              Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

•              Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

•              Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

•              Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

•              Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

•              Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

•              Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama