Poklonička putovanja

| Jaši - 2 noćenja

5 DANA / 2 NOĆENJA AUTOBUSOM

POKLONIČKO PUTOVANJE U JAŠI – POKLONJENJE MOŠTIMA SVETE PETKE

DATUM U PRIPREMI

JAŠI – MANASTIRI HADANBU, GALATA I ČETECUJU

 

Jedinstvena prilika za poklonjenjem nad moštima legendarne Svete Petke, cenjene svetice čije su mošti počivale nekada davno u Beogradu, a potom odnete u Carigrad odakle su zauvek prenete u Jaši, nekadašnju prestonicu Moldavije, a danas drugi po veličini grad Rumunije. Veličanstvena Saborna crkva u Jašiju ciljno je mesto hodočasnika iz cele Rumunije, ali i pravoslavnih i drugih vernika iz celog sveta, što će vam dočarati i prizor na stotine i stotine poštovaoca koji ponizno prisustvuju liturgijama i bogosluženjima na ovom svetom mestu. Idealna šansa da svoje pokorno iskustvo nad moštima svetice ponesete zauvek sa sobom, ali i vama drage predmete kojim ćete dodirnuti mesto gde počivaju mošti Svete Petke. Poseta obližnjim manastirima Hadanbu, Galata i Četecuju, koji se smatraju jednim od najlepših u Rumuniji, a koji kriju veličanstvene priče, prilike za ispovesti, pa i čudotvornu ikonu Bogorodice koja je proplakala. Udobno putovanje kroz Rumuniju i nezaboravno duhovno pokloničko iskustvo.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan NOVI SAD - BEOGRAD

Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) u dogovoreno vreme. Udobno noćno putovanje kroz Vojvodinu, prema prema Rumuniji, preko Temišvara, Deve, Brašova i Romana, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti.

2. dan JAŠI

Dolazak u JAŠI u jutarnjim časovima. Odlazak u veličanstvenu Sabornu crkvu na poklonjenje moštima Svete Petke, uz posetu obližnjem kompleksu s manastirom Sveta Tri Jererha, podignutom 1635. godine, mestu gde su, kada su prvobitno donesene iz Carigrada u Moldaviju, čuvane mošti poštovane svetice. Smeštaj u odabrani hotel u Jašiju, nakon čega sledi slobodno vreme za uživanje u bajkovitom gradu u kojem je svoje detinjstvo proveo i kralj Milan Obrenović. U popodnevnim časovima odlazak na večernje bogosluženje u Sabornu crkvu. Noćenje.

3. dan JAŠI – HADANBU - GALATA – ČETECUJU           

Doručak. Odlazak do Saborne crkve radi prisustva nezaboravnom duhovnom događaju - Svetoj liturgiji kraj moštiju Svete Petke. Sledi slobodno vreme, ili fakultativni izlet: Poseta manastirima HADANBU, GALATA i ČETECUJU. Prilika za poklonjenje pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice koja je proplakala tokom davnašnjeg požara, a sve u grandioznom manastirskom kompleksu HADANBU, okruženom idiličinim prirodnim ambijentima i tradicionalnim i modernim simbolima pravoslavlja. Posete nedaleko udaljenim manastirima GALATA i ČETECUJU, čiji početak izgradnje datira iz 17. veka, ali koji su svojim pričama, lepotom i tradicijom, postali upamćeni kao mesta gde se uzdižu neke od najlepših pravoslavnih zdanja na svetu.

Nakon fakultativnog izleta sledi povratak u Jaši, s prilikom za ponovni odlazak u Sabornu crkvu i prisustvo večernjoj službi, uz uvek nadahnuto poklonjenje moštima Svete Petke. Povratak u hotel, slobodno vreme i noćenje.

4. dan JAŠI           

Doručak. Odjava iz smeštaja. Slobodno vreme, ili prilika za odlazak u Sabornu crkvu radi prisustva Svetoj liturgiji kraj moštiju Svete Petke. U zakazano vreme tokom popodneva polazak i povratak za Srbiju.

5. dan BEOGRAD – NOVI SAD           

Nakon udobnog noćnog putovanja preko Rumunije i Banata, dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana: 120€

 

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenim relacijama (klima/grejanje, audio/video oprema)
 • smeštaj na bazi 2 noćenje sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu Moldova u Jašiju
 • smeštaj u Jašiju
 • razgledanja i obilasci poprogramu
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom čitavog putovanja
 • troškove organizacije i vođstva puta

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Fakultativni izlet - Obilazak 3 manastirska kompleksa – Hadanbu, Galata i Četecuju - 10 € (Fakultativni izlet biće realizovan uz minimum 20 prijavljenih putnika)
 • Putno osiguranje
 • Individualne troškove
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu –  €
 • Gradsku turističku taksu u iznosu od __ € - plaća se na licu mesta, na recepciji objekta

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Moldova“, Jaši   https://www.hotelmoldovaiasi.ro/index-eng.htm

Hotel se nalazi u centralnom delu Jašija, okružen brojnim monumentalnim građevinama.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. god.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 366 44 55 tel: +381 11 3 66 44 55
E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama