Bosna i Hercegovina

| MOSTAR - PELJEŠAC - DUBROVNIK - KORČULA - CENA - 129 eur

Mostar – Pelješac – Dubrovnik - Korčula

POLAZAK: 02.05.2024 – 06.05.2024.

AUTOBUSOM 5 DANA

Na listi NAJLEPŠIH EVROPSKIH GRADIĆA CNN-a (napravio listu 15 najlepših gradova u Evropi) su Korčula u Hrvatskoj, Mostar u Bosni. "Stari Most u Mostaru, koji su izgradili Osmanlije u 16. veku, dugo se smatrao jednim od najboljih primera balkanske islamske arhitekture, Uzdižući se visoko iznad reke Neretve, ovo je jedna od najpopularnijih znamenitosti na Balkanu, a lokalno stanovništvo tradicionalno skače sa mosta krajem jula svake godine".

"Ako vam ostrvo mirno smešteno u Jadranskom moru nije dovoljno, tu je Korčula koja se na malom poluostrvu proteže s istoimenog ostrva. Lokalno stanovništvo reći će vam kako je ovde rođen istraživač Marko Polo, ali Venecijanci se ne slažu s njima. Bilo kako bilo, ovo je grad na svetskom nivou sa svetlucavim belim ulicama i zgradama izgrađenim od lokalnog kamena, vodom koja vas gotovo u potpunosti okružuje i predivnim zgradama koje su za sobom ostavili Venecijanci koji su ovdje vladali vekovima".

Program putovanja:

1.DAN, BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 23:00h. (detaljnije informacije o polasku: mesto polaska, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju I Bosnu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, MOSTAR - TRPANJ – PELJEŠAC
Nastavak putovanja do Mostara. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Peljesca. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, PELJEŠAC – DUBROVNIK (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik, upoznavanje sa gradom – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Slobodno vreme. Povratak na Peljesac. Mogucnost fakultativne posete vinariji. (Na strmim padinama ovog poluostrva obiđite Vinski put Pelješca, gde sazrevaju sorte Dingača, Plavac mali i Postup). Noćenje.

4. DAN, PELJEŠAC – KORČULA (fakultativno) - STON
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Odlazak u Orebic.Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Korčulu. Korčula je spoj šik Dubrovnika i prekrasne prirodne lepote. Srednjovjekovni stari grad Korčula smešten je na uskom poluostrvu. Razgledanje: Katedrala sv. Marka, gradska većnica, gradska vrata, kula Revelin, kuća Marka Pola,Hram Uspenja Presvete (sagrađen je oko 1220. godine, zadužbina je Nemanjića). Slobodno vreme. Povratak u Orebic. Nastavak putovanja do Stona. Ston je gradić sa najdužim kamenim zidom u Europi (5,5 km), uskim mirnim ulicama, starim elegantnim kućama i tragovima drevnih kultura razasutih uokolo. Njegova vrednost kao grada soli potvrđuje se i danas u radu najstarije aktivne solane na svetu. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 149 eur   

129 eur
SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

 • doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit)
 • Usluga polupansiona 7,00 EUR po osobi, po danu
 • doplata za polazak iz Novog Sada 15 evra po osobi povratna karta

Paket pića uz večeru 4,00 EUR po osobi. Paket pića uključuje neograničenu konzumaciju pića za vreme večere: crnog i belog vina, točenog piva, gaziranih sokova, negaziranih sokova, ice tea, mineralne vode, gazirane vode, toplih napitaka (čaj, kafa), vode s ukusima.
treca odrasla i deca od 6 godina osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana. Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.

Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (od 53 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivona upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
 • razgledanje Mostara u pratnji vodiča.
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • turistička taksa iznosi 1,60 EUR po danu po osobi. Deca od 12-17,99 godine imaju - plaća se u agenciji
 • popust od 50% na navedene iznose, a deca do 12 godina su oslobođena plaćanja. Plaća se u agenciji
 • fakultativne izlete

NAČINPLAĆANJA

 • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE(6 rata).
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

IZLET DO KORCULE 25 evra
• IZLET DO DUBROVNIKA 25 evra

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškovarezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije... Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnogbroja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene ceneulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržavapravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Terminifakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Izvršilac usluganaodredištu jeinopartner.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Faraon 3* je smešten u prekrasnom gradiću Trpanj na severozapadnoj strani poluostrva Pelješca. Gosti mogu uživati u blizini stoetnih vinograda, maslinika i mnoštvu šljunkovitih i peščanih plaža, te brojnih uvala. Hotel Faraon ima dugogodišnju tradiciju pružanja kvalitetne usluge i gostoljubivosti, što ga čini popularnim odredištem za putnike širom sveta. Ponuda hotela uključuje moderne sobe , klima uređaje, televizore, mini barove i besplatan bežični internet. Uz to, gosti mogu koristiti vanjski bazen. U restoranu i baru možete uživati u ukusnoj hrani i pićima.  https://hoteli-jadran.com/hotel-faraon/

OPŠTE NAPOMENE:

 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Putnik svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplapćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 60 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL poseduje Licencu  A u visini od 50.000eura. OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garanciju putovanja za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "MILENIJUM", a.d.o., Beograd , 011/7152300 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 3a, Beograd ili na mail: office@milenijum-osiguranje.rs, uz Polisu br. 30000036866 izdatu 01.10.2023, ugovorenu sa osiguravajućom kućom "MILENIJUM OSIGURANJE",a.d.o., Beograd.

Program broj 1 od 11.03.2024.telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama