USKRS / 1. MAJ

| Ohrid Uskrs

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

PRAZNICI NA OHRIDSKOM JEZERU

30. APRIL – 03. MAJ 2021 – Uskrs i Praznik rada

OHRID – SVETI NAUM – STRUGA  – SKOPLJE

BEZ PCR TESTA I UZ VAŽEĆU LIČNU KARTU! 

Ohrid je možda najlepši kutak Severne Makedonije, grad sa jezerom koji je zbog svoje lepote uvršten na listu svetske baštine i pod zaštitu UNESCO-a. Ohrid je jedan mali grad koji tako mnogo nudi,od prirodnih lepota, do kulturnih znamenitosti koje se ogledaju prevashodno u velikom broju crkava koje su nesumnjivo glavno obeležje panorame grada Ohrida. Interesantna činjenica je da je grad Ohrid nekada imao 365 crkava, odnosno po jednu za svaki dan u godini. Danas ih je pak znatno manje, a neminovno najpoznatiji među svim turistima koji posete Ohrid je manastir Sv. Naum koji je glavni simbol Ohrida.
Gde se nalazi Ohridsko jezero?
Ohridsko jezero se većim delom nalazi u jugozapadnom delu Severne Makedonije i jednim delom u istočnoj Albaniji. Spada u jedno od najvećih, ali i najdubljih jezera u Evropi. Okruženo je visokim planinama što i u vrelim letnjim danima donosi prijatan osećaj svežine.
Kako je nastalo Ohridsko jezero?
Ohridsko jezero je nastalo tektonskim promenama i danas je jedno od tri najveća tektonska jezera u Severnoj Makedoniji. Dugačko je oko 30 kilometara i ispunjeno je izuzetno čistom i mirnom vodom koja se u jezero skuplja ulivanjem tri reke i prelivanjem vode iz drugog Prespanskog jezera. Okolina Ohridskog jezera predstavlja jedan od najvećih evropskih bioloških rezervata u kom se nalazi bogata flora i fauna i veliki broj endemskih vrsta. Putovanje za Uskrs i Prvi maj je neminovno prava prilika da punim plućima udahnete čist ohridski vazduh, opustite se i isključite iz svakodnevnog stresa i obaveza.
Da li je Ohridsko jezero slano?
Voda u jezeru nije slana obzirom da se sastoji od, kako smo pomenuli, vode reka i jezera. Ono što sve posetioce Ohridskog jezera oduševljava je čistoća i providnost vode, te mnogi turisti se i u letnjim mesecima, umesto odlaska na more, odluče za putovanje u Ohrid, koje u potpunosti može zadovoljiti potrebe letovanja.
Ohrid vikend putovanje za Uskrs i Prvi maj
Praznici na Ohridskom jezeru su odličan izbor za vikend turu za uskršnje i prvomajske praznike. Putovanje počinjemo 30. aprila polaskom iz Beograda i nadalje laganom i udobnom vožnjom ka lepotama Ohrida. Za dva noćenja sa agencijom Hedonic travel obilazimo Ohrid, manastir Sveti Neum, Strugu, Skoplje i zatim polazimo za Beograd puni utisaka. Svoje uspomene možete poneti sa sobom i uz brojne fotografije i video snimke, jer je ovo putovanje toliko živopisno i idealno za sve ljubitelje savršenih kadrova za odlične postove na vašim društvenim mrežama.
Manastir Sveti Naum Ohridski
Manastir Sveti Naum se nalazi na 29 kilometara od grada Ohrida, uzdignut je na stenama gde vekovima dočekuje hodočasnike, usputne prolaznike, ljubitelje istorije i umetnosti, turiste. Za Uskrs i Prvi maj2021 će i putnici naše agencije biti u prilici da se upoznaju sa pričom ovog manastira, freskama, celivaju mošti Svetog Nauma, uživaju u potpunom miru u dvorištu manastira. Sveti Naum je bio jedan od hodočasnika i učenika Ćirila i Metodija koji je putujući propovedao i širio hrišćanstvo na ovim područjima. Pred kraj svog života se vraća u rodni Ohrid, a zatim se nastanjuje na deo obale gde je 895. godine osnovao manastir i gde je 15 godina kasnije preminuo. Originalni manastir iz ovog perioda je srušen za vreme turskih osvajanja, a današnja crkva je vekovima kasnije ponovo izgrađena, u XVI i XVII veku. Da li ste znali legendu u vezi manastira? Ukoliko prilikom klanjanja moštima prislonite glavu na grob sveca možete čuti i otkucaje njegovog srca.
Ohrid smeštaj preporuke
Sve preporuke za Ohrid, ali koji je smeštaj pristojan, čist, dobro lociran, sa ljubaznim osobljem, a da je ujedno i cenovno prihvatljiv? Hotel Millenium Palace 4* je naše mesto za Uskrs i Prvi maj u Ohridu. Hotel je moderan, uredan, smešten tik pored jezera i na samo nekoliko minuta laganog hoda do samog centra Ohrida. Pored dva noćenja sa doručkom hotel, za sve zainteresovane, nudi saunu, fitnes, parno kupatilo, masaže, uživanje i druženje u baru. Putnici često postavljaju i pitanje koji hoteli na Ohridu nude lep pogled...i na to smo mislili, jer hotel Millenium Palace pruža panoramu na jezero i Samuilovu tvrđavu.
Ohrid znamenitosti
Pored crkava i manastira Ohrid pruža još mnogo toga. Baš Samuilova tvrđava je jedna od najupečatljivijih atrakcija, osnovana od strane bugarskog cara Samuila. Sa tvrđave se pruža pogled na čitav grad, a pored uživanja u panorami turisti mogu posetiti 18 kula i 4 kapije ove tvrđave. Galerija ikona raspolaže velikom i bogatom kolekcijom vizantijskih ikona originalno iz Ohrida, ali i Soluna, Istanbula. Crkva svete Sofije se nalazi u samom srcu grada. Nastala je u zlatno doba Samuila i njena istorija nosi važnu poruku i priču o ujedinjenju hrišćanstva na ovim prostorima. Antički teatar iz doba Rimljana se nalazi u blizini Samuilove tvrđave. Nekada je bio mesto paganskih obreda, a danas je glavna svrha ovog mesta održavanje kulturnih manifestacija i mesto skupljanja osobenjaka i umetnika.
Ohridski biseri
Ohridski biseri su dobro čuvana tajna o kojoj se i danas ne zna mnogo, ali su kako zbog svoje lepote, tako i zbog posebnog načina nastanka nadaleko čuveni i poznati. U toku vaše posete grada Ohrida obavezno svratite do radionice porodica Filevi i Talevi koje već generacijama svojim muškim potomcima prenose tajnu izrade pravih ohridskih bisera. Ono što nam je poznato je da ovi biseri ne nastaju od školjke već pomoću krljušti ribe plašice koja živi u Ohridskom jezeru, a sve ostalo će ostati u kućama i znanju pomenutih porodica. Ono što je nesporno je da je njihova lepota toliko velika da su uspeli očarati i neke važne dame kroz istoriju koje su ih sa ponosom nosile kao što su kraljica Elizabeta II i princeza Dajana.
Uslovi za ulazak u Severnu Makedoniju
Granice Republike Severna Makedonija su otvorene za naše građanje bez uslova negativnog PCR testa i bez karantina. Punoletni građani prelaze granicu uz važeću ličnu kartu, dok je maloletnim licima potreban validan pasoš.
Ovde možete pogledati slike Ohrida 

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan (petak, 30. April) NOVI SAD - BEOGRAD

Polazak  iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) oko __.__h. Udobno noćno putovanje kroz Srbiju, prema Severnoj Makedoniji, preko Niša, Vranja, Kumanova i Tetova, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti.

2. dan (subota, 01. Maj) OHRID - SVETI NAUM

Dolazak na obalu Ohridskog jezera i OHRID u jutarnjim časovima. Slobodno vreme, ili prvi fakultativni izlet do manastira Sveti Naum: Udobna panoramska vožnja do samog juga jezera. Poseta veličanstvenom manastirskom kompleksu SVETI NAUM. Kraće slobodno vreme za uživanje na ušću Crnog Drima uz veličanstveni prirodni ambijent, a u duhu oduvek dragih Prvomajskih uranaka, a potom povratak u Ohrid. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. U popodnevnim satima drugi fakultativni obilazak grada Ohrida: Izlet sa obilaskom najvećih gradskih znamenitosti u pratnju stručnog vodiča – promenada Makedonija, STARA ČARŠIJA sa zanatskim radnjama, Samuilova tvrđava, crkve Svete Sofije, Presvete Bogorodice Perivlepte, Svetog Klimenta–Plaošnik Ohridskog i Svetog Jovana Kanea,antički amfiteatar... Idealna prilika da Veliku subotu provedete u ambijentima ponosa pravoslavne vere. Slobodno vreme i noćenje. U toku fakultativnih obilazaka i poklon priče o - legendama o ohridskim biserima; kako su nastale najpoznatije makedonske pesme; istorija juvelirstva na Ohridu i dr.

3. dan (nedelja, 02. Maj) OHRID - STRUGA - KALIŠTA

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u otkrivanju svih čari Ohrida, individualnoj proslavi Uskrsa, ili fakultativno poseta Strugi i manastrskom kompleksu Kalište – obilazak STRUGE čuvenog grada gde Crni Drim izlazi iz jezera, sa starim prelepim ambijentima iidiličnom atmosferom, uz posetu jednoj od najvećih „tajni“ obale, manastiru KALIŠTA posvećenom Presvetoj Bogorodici, sa monaškim ćelijama koje su kao katakombe uklesane u stenu. Po povratku u Ohrid slobodno vreme, ili fakultativnoKrstarenje jezerom – Neodoljiva PLOVIDBA sa vanvremenskim panoramama na okolne planine i obrise grada Ohrida, obalu Albanije, vekovne manastire, a sve uz muziku i pesmu koja vam greje dušu. Krstarenje prozirno bistrim Ohridskim jezerom jedo je od najlepših jezerskih plovidba u Evropi. Ostatak dana idealan je otkrivanje plaža na samom jezeru, dok vam ta večernje sate predlažemo fakultativni odlazak na Makedonsko veče – posetu tradicionalnom čuvenom ohridskom restoranu na samoj obali jezera, gde se uz ukuse legendarne ORIGINALNE OHRIDSKE PASTRMKE prepuštamo uživu makedonskim folklornim notama.

4. dan (ponedeljak, 03. Maj) OHRID - SKOPLJE - BEOGRAD - NOVI SAD           

Doručak. Odjava iz smeštaja do 10h, a u međuvremenu predlog da se slobodno vreme posveti obilasku čuvenih Biljaninih izvora, najopevanijem simbolu grada, poznatom po pesmi „Biljana platno beleše“. Nakon napuštanja hotela, sledi udobno putovanje preko Mavrova ka SKOPLJU. Nakon ulaska u grad uz panoramsku vožnju,kraći obilazak centra grada uz stručno vođenje. Mogućnost posete stare čaršije i bazara, obale Vardara sa kamenim mostom, trga Makedonija i najpoznatijih spomenika i znamenitosti modernog Skoplja. Nakon slobodnog vremena sledi putovanje za Srbiju.Povratak u kasnim večernjim satima.

Kraj putovanja. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 89€

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu Millenium Palace u Ohridu
 • smeštaj u 1/2, 1/1 i 1/3 sobama
 • obilazak centra Skoplja
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (U Ohridu, Svetom Naumu i drugim manastirskim kompleksima na jezeru se naplaćuje ulaz u religijske objekte u proseku oko 100 denara po osobi, cena su uvek naznačene na ulazima u crkve i ulaznice se individualno plaćaju na ulazima u pomenute objekte)
 • Fakultativni izleti: Obilazak Ohrida - 5 €, Obilazak kompleksa Sveti Naum 10 €, Krstarenje Ohridskim jezerom 10 €, Struga i manastir Kalište - 10 €, Makedonsko veče - __ € (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 30 prijavljenih putnika)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.

OPIS HOTELA:

HOTEL „Millenium Palace“, Ohrid   www.milleniumpalace.com.mk 

Hotel se nalazi na samoj obali Ohridskog jezika sa pogledom na Samuilovu tvrđavu i jezero. 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. god.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 366 44 55 tel: +381 11 3 66 44 55
E-mail: info@hedonictravel.rs


POSLOVNICA NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Javana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 18:00

Telefoni:
dežurni tel: +381 65 800 50 10

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama