Severna Makedonija

| OHRID - u pripremi


3 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
DATUM: U PRIPREMI

OHRID - SVETI NAUM - SKOPLJE 

1 noćenje / 3 dana / autobusom

Možda najlepši kutak Severne Makedonije, Ohrid, je grad, po mnogima lepši i bogatiji od brojnih mediteranskih letovališta, simbol je ukusne gastronomije i retko viđenog gostoprimstva. Note koje vam bude nostalgiju, ukusi čuvene pastrmke koji raduju, pesma koja greje i jezero koje osvaja.
Manastir Sveti Naum Ohridski,  svetinje i religijski kompleksi vredni divljenja, sa prizorima svetlucanja ohridskih bisera jedinstvenih na svetu. Savršeni ambijenti za sve ljubitelje fotografija i video snimaka za postove na društvenim mrežama uz prelepe zalaske sunca na plaži Ohrida. Putovanje do Ohrida 2021 je i prilika za produhovljenje u manastiru Sveti Naum ali i "sudar" sa novim, modernim Skopljem uz tračak tradicije i duha grada kojeg smo uvek voleli.
Severna Makedonija PCR test i korona?
Republika Severna Makedonija je i u ovim nestabilnim i nesigurnim vremenima otvorila svoje granice za turiste iz naše zemlje i omogućila bezbedan i prijatan boravak u svim svojim turističkim centrima. U Makedoniju se može ući bez PCR testa, uz važeću ličnu kartu ili pasoš za odrasle osobe, dok je za maloletna lica obavezan pasoš za prelazak granice.
Ovde možete pogledati slike Ohrida 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan () BEOGRAD

Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica). Udobno noćno putovanje kroz Srbiju, prema Severnoj Makedoniji, preko Niša, Vranja, Kumanova i Tetova, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti.

2. dan () OHRID – SVETI NAUM

Dolazak na obalu Ohridskog jezera i OHRID u jutarnjim časovima. Slobodno vreme, ili prvi fakultativni izlet do manastira Sveti Naum: Udobna panoramska vožnja do samog juga jezera. Poseta veličanstvenom manastirskom kompleksu SVETI NAUM. Kraće slobodno vreme za uživanje na ušću Crnog Drima uz veličanstveni prirodni ambijent, a potom povratak u Ohrid. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. U popodnevnim satima drugi fakultativni obilazak grada Ohrida:  Izlet sa obilaskom najvećih gradskih znamenitosti u pratnji stručnog vodiča – promenada Makedonija, Stara čaršija sa zanatskim radnjama, Samuilova tvrđava, crkve Svete Sofije, Presvete Bogorodice Perivlepte, Svetog Klimenta – Plaošnik Ohridskog i Svetog Jovana Kanea, antički amfiteatar... Slobodno vreme i noćenje. U toku fakultativnih obilazaka i poklon priče o legendama o ohridskim biserima; kako su nastale najpoznatije makedonske pesme; istorija juvelirstva na Ohridu i drugo. Fakultativno: Mogućnost organizovanja Makedonske večeri.

3. dan (N) OHRID – SKOPLJE – BEOGRAD           

Doručak. Odjava iz smeštaja, a u međuvremenu predlog da se slobodno vreme posveti obilasku čuvenih Biljaninih izvora, najopevanijem simbolu grada, poznatom po pesmi „Biljana platno beleše“. Nakon napuštanja hotela, sledi udobno putovanje preko Mavrova ka SKOPLJU. Nakon panoramske vožnje, kraći obilazak centra grada uz stručno vođenje. Mogućnost posete stare čaršije i bazara, obale Vardara sa kamenim mostom, trga Makedonija i najpoznatijih spomenika i znamenitosti modernog Skoplja. Nakon slobodnog vremena sledi putovanje za Srbiju. Povratak u kasnim večernjim satima.

Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: €

 

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu SU 4* u Ohridu
 • smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama
 • obilazak centra Skoplja
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
 • gradsku turističku taksu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Fakultativni izleti - Obilazak Ohrida - 5€, Obilazak kompleksa Sveti Naum - 10€ (Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 20 prijavljenih putnika), Mogućnost organizovanja Makedonske večeri - __€.
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 20€
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50€

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2021.

 

OPIS HOTELA:

HOTEL „SU“ 4*, Ohrid   http://www.suhotel.mk/ ili sličan iste kategorizacije

Hotel se nalazi u na obali Ohridskog jezera i na nekoliko minuta hoda od centra.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 31.01.2020. god.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama