Doček Nove godine 2018. / Autobusom

| ŠVAJCARSKA - ŽENEVA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (petak, 29. Decembar 2017.)  Polazak iz Novog Sada i Beograda u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota, 30. Decembar)  MON BLAN - OBLAST ŽENEVE     Nastavak putovanja preko oblasti severne Italije; pokrajina Furlanija, Veneto, Lombardija, Pijemont, Val dAosta. Prolazak ispod masiva MON BLAN, tunelom dugim preko 11,5 kilometara. Nakon prolaska tunela napravićemo pauzu na stajalištu blizu Šamonija odakle se pruža nestvaran pogled na lednike alpskog masiva Mon Blan. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima u regiji Ženeve (na strani Francuske). Noćenje.

3. dan (nedelja, 31. Decembar)  LOZANA – MONTRE – VEVE - BERN - ŽENEVA     Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Polazak iz hotela u 8h. Putovanje uz obalu Lemanskog, odnosno Ženevskog jezera. Odlazak do mondenske LOZANE smeštene na obali jezera. Kraći obilazak koji uključuje šetnju do gradske Katedrale izgrađene u 12. i 13. veku u romano-gotskom stilu, palate Rumine, ulice Bourg – glavna trgovačka zona grada… Slobodno vreme u luci dUši na Ženevskom jezeru gde se nalazi i znameniti Olimpijski muzej. Polazak iz Lozane u 13:00h. Odlazak do Rivijere Montre i poseta istoimenom gradiću MONTRE u kojem se svake godine održava jedan od najčuvenijih džez festivala na svetu. Zadržavanje 30 minuta – foto pauza. Odlazak do obližnjeg VEVEA, mesta u kojem je svoje poslednje godine života proveo Čarli Čaplin. Kraća foto pauza i nastavak putovanja do BERNA, glavnog grada Švajcarske. Po dolasku, sledi obilazak starog jezgra grada uz razgledanje: Katedrala sa tornjem visokim 101m, kuća Alberta Ajnštajna, Bundeshaus – Parlament, distrikt Mate – stari grad. Slobodno vreme oko 1,5 sat. Povratak u hotel oko 20:00h. U 21.30h je planiran transfer (fakultativno) do centra ŽENEVE na DOČEK NOVE GODINE koji se tradicionalno organizuje na jezerskoj promenadi uz koncert i nezaboravni vatromet koji divno iluminira vodu Ženevskog jezera. Povratak do 2:00h u hotel. Noćenje.   

4. dan (ponedeljak, 1. Januar)  ŽENEVA    Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Ženevi oko 11:00h. Po dolasku u ŽENEVU, panoramsko razgledanje grada: Engleski vrt sa čuvenim cvetnim satom, Jezerska promenada sa luksuznim hotelima („Beau-Rivage“, „Kempinski“, „President Wilson“,…), monument Brunsvik, spomenik  čuvenog spomenika „slomljena stolica“. Nakon panoramskog obilaska, sledi pešački obilazak grada uz razgledanje: trg Port, crkva Madlena, katedrala Sv. Petra, monument Reformacije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u jednom od najekskluzivnijih gradova sveta. Polazak ka Srbiji oko 22:00h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske…

5.dan(utorak,2.Januar2018.) Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja. 

 

CENA ARANŽMANA 179 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema),
•2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2**/3*** u regiji Ženeve,
•smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom,
•obilazak Ženeve uz tumačenje turističkog vodiča,
•usluge vodiča,
•organizacione troškove.

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji
umesto 60 €  samo 50 €

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete: 
•celodnevni izlet Lozana – Montre – Veve – Bern prema programu
•transfer za Doček nove godine hotel-Ženeva-hotel

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte,
•troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja ,
•obaveznu turističku taksu koja iznosi 3 € po osobi i danu (6 € za oba noćenja po osobi) – TAKSA SE PLAĆA U AGENCIJI!
•ostale nepomenute usluge,
•doplatu za jednokrevetnu sobu – 65€,
•doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90€,
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa su:
-celodnevni izlet Lozana – Montre – Veve - Bern  – 40€,
-transfer za Doček nove godine, hotel-Ženeva-hotel – 20 €.

NAČIN PLAĆANJA:
- Dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
- platnim karticama Visa,Dina, Maestro, Master card, Amesrican express,
- 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2  rate čekovima,  realizacija čekova  10. Ili 20. u mesecu.

OPIS SMEŠTAJA: smeštaj će biti u navedenom hotelu ili sličnom hotelu u regiji Ženeve, kategorije 2** ili 3***. Tačno ime hotela biće objavljeno na stranici 10 dana ranije.
HOTEL „APPART CITY GAILLARD“ 3***, Gailard/regija Ženeve (https://www.appartcity.com/fr/appart-hotel/geneve-gaillard-a-gaillard.html) Hotel se nalazi u regiji grada Ženeve u malom francuskom gradiću Gailard (10 km od Ženeve). Zona oko hotela je veoma živa sa brojnim restoranima i kafeima, a u neposrednoj blizini hotela nalazi se i jedan market. 650 metara od hotela nalazi se granica sa Švajcarskom. Hotel je standardne kategorije sa skromnim nivoom usluga. Poseduje lobi sa recepcionim delom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (doručak je skroman i jednoličan). Sobe su tipa studija za smeštaj do 2 osobe i apartmana za smeštaj više od dve osobe. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralni aklimatizaciono-grejni sistem, TV. WiFi se doplaćuje!

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta

ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizador zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO

Organizator putovanja TRAVELLINO   licenca OTP 26/2010

Posrednik putovanja HEDONIC TRAVEL licenca OTP 71/2014

Cenovnik br. 1 od 29.09.2017.

 

POSEBNE NAPOMENE:

•  Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. 

•  Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

•  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

•  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

•  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

•  Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

•  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

•  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

•  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)

•  Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

• Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)

•  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

•  Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

• Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

•  Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.Slična putovanja