Izleti Prag

Čuvena banja koja skuplja putnike iz svih delova Evrope i sveta - Karlove Vari

Pođite na fakultativni izlet u ove interesantne predele Češke nedaleko od Praga (na samo dva sata vožnje) sa agencijom Hedonic travel , jer vas tamo očekuje renesansna arhitektura, topli izvori po kojima je banja čuvena, zamkovi koji vas vode u svet bajke, očuvana priroda.

Banja je svoj procvat doživela krajem XVIII, početkom XIX veka, shodno renesansnoj epohi i potpuno opravdano nazivu iste. Najlepši pogled na sve te filmske građevine ćete doživeti sa popularnog brda Prijateljstva do kog, ukoliko ne volite da pešačite, možete pristići kratkom i interesantnom vožnjom žičarom.

Izdvajamo:

- Ne propustite najtopliji izvor sa temperaturom do 72°C koji se nalazi u samom srcu banje. Sa visinom gejzira od 12 metara ovo je ujedno i najveći izvor mineralne vode u Karlovim Varima.

- Iz banje se ne odlazi ako ne popijete i ne natočite lekovitu vodu koja izvire na gotovo svakom koraku u gradu, ali isto tako predlažemo da se u zimskim danima koji su pred nama ugrejete uz čuvenu Beherovku, nacionalno piće Češke koje se proizvodi baš u Karlovima Varima.

- Dvoržakov park u pomen kompozitoru Antoniju Dvoržaku je idealno mesto za odmor i pauzu.

- Elizabetina kupatila - najstariji spa centar u Karlovim Varima, datira još od 1906. godine

- Posetite Masarikovu ulicu i kupite čuveni i neophodan porcelanski bokal koji ćete koristiti za sipanje i piće termalne vode. U suprotnom, bitno je da znate da ta ista voda ispušta štetne toksine ukoliko je konzumirate iz plastičnih flašica.

Ovo je banja koja se nalazi između tri reke, brda prekrivenih gustim šumama i nesumnjivo divnih prirodnih lepota koje su od davnina privlačile kako Betovena, Mocarta, Kafku tako i mnoge druge poznate istorijske ličnosti. No ovo je i mesto gde ćete pronaći fabriku stakla, popularan slatkiš lazenjske oplatke, čuvenih 5 kolonada pored termalnih izvora od kojih je napoznatija Mlinska kolonada, uvek i u svako doba godine posećena i popularna.

 Iz srca Bohemije vodimo vas u srce Saksonije - posetite Drezden

- Ovaj grad se nalazi na samo 20ak kilometara od granice sa Češkom

- Ponosni je predstavnik istočnog dela Nemačke i savezne države Saksonije i baš zbog ovog grada čitava regija odiše barokom, umetnošću, univezitetima...

- Ovo je grad koji je vaskrsao - zbog prave propasti, napada i katastrofe za vreme II svetskog rata kada je grad bio potpuno sravljen sa zemljom i uništen.

 

- Današnji obnovljeni centar je od 2004. do 2009. godine biou vršten na UNESCO listu. Nažalost zbog dalje gradnje kojom se smatra da je narušena lepota grada skinut je sa iste i tako je Drezden postao prvi grad u istoriji koji je izgubio status Svetske baštine.

- Prošetajte do Bogorodičine crkve, palate Cvinger, opere Zemper, Drezdenskog dvorca, povorke Prinčeva, brojne trgove...

 

O planiranom polasku za Karlove Vari i Drezden, kao i cenama fakultativnih izleta pogledajte putem linka: PRAG PROGRAM PUTOVANJA

 


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

E-mail: hedonic021@hedonictravel.rs


×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.



* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama