Izleti u Strimonikosu

KAVALA - TASOS (PONEDELJAK 07:00 do 18:00)

U ranim jutarnjim časovima polazimo u obilazak jednog od najlepših gradova istočne Grčke, lučki grad, poznati studentski centar, prožet istorijom dužom od 2500 godina. Sa razlogom ga zovu i „grčki Monte Karlo“. Ne propustite da obiđete mesto gde počinje širenje hriščanstva na tlu Evrope, zatim Imaret, kuću Mehmed Alija, Bogorodičinu crkvu i čuveni Akvadukt. Pojedite najpoznatiji burek u Kavali i kupite ručno rađene suvenire od umetnika lično.

Nakon obilaska Kavale, autobusom idemo do luke Keramoti, gde nas čeka trajekt, koji nas vozi do Limenasa, glavnog grada Tasosa. Tasos je deveto ostrvo po veličini u Grčkom arhipelagu, još poznato i kao „šuma na vodi“. Kupanje kraj Posejdonove luke, ispod borove šume, predstavlja zaista nezaboravno iskustvo.

 

 

AMOLOFI KAVALA (PONEDELJAK 09:00 do 17:00)

Amolofi plaža, u Nea Peramosu, nedaleko do Kavale, 50ak km od vaših odmarališta, jedna je od najlepših plaža severne Grčke. Sitan pesak u kombinaciji sa kristalno čistom, plitkom vodom, čini jedistvenu, egzotičnu idilu. Na uređenoj plaži La Roca nalazi se beach bar, koji nudi lezaljke i suncobrane besplatno uz obavezno naručeno piće. Uz vašu kafu ili sendvič možete uživati u prelepom pogledu na pučinu Egejskog mora i aktivirati se uz vodene sportove koje nudi ova plaža, kao što su kanu, kajak, water boarad, vožnja na gumi, skijanje na vodi...

 

SOLUN – OBILAZAK ZNAMENITOSTI (UTORAK I ČETVRTAK 07:45 do 17:00)

Solun, drugi grad po veličini i važnosti u Grčkoj. Sa istorijom dužom od 2000 godina, predstavlja “biser Termajsog zaliva”. Ne propustite da sa našim vodičima prošetate Aristotelovim trgom, obiđete srpsko, vojničko groblje “Zejtinlik”, baziliku Sv.Dimitrija (zaštitnika Solunjana), rimsku agoru, da popijete kafu kod “Bele kule”, koja predstavlja simbol grada Soluna, kao i da kupite kožnu jaknu po veleprodajnoj ceni. Slobodno vreme nakon obilaska sa vodičem je oko 3 sata.

WATERLAND (UTORAK 07:45 do 17:00)

Prijatno rekreativni program, koji takođe nudi mnogo zabave u "vodenom parku". Park se nalazi na oko 20 km van grada Soluna i predstavlja najveći vodeni park u severnoj Grčkoj. Površina objekta je oko 150.000 hektara. Pored bazena, tobogana i lepih egzotičnih biljaka, takođe vas očekuju različite atrakcije, kafeterija sa brzom hranom i kafići. Pored cene autobuske usluge takođe su uključene ulaznice, ležaljke i suncobrani. Povratak u popodnevnim časovima.

 

METEORI (SREDA 05:45 do 19:30)

Skup pravoslavnih manastira u blizini Grčkog grada Kalambake, u oblasti Tesalija. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama - stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete Gore. Ukupno postoji 6 manastira od kojih su 4 muška i 2 ženska manastira.

To su: Manastir Veliki Meteor ili Preobraženjski manastir visok 625m , manastir Varlaam, manastir  Sv. Varvare ili Rusanu manastir, manastir Sv. Nikole Anapauskog, manastir Sv. Stefana i manastir Sv. Trojice.

ATHOS (NEDELJA I SREDA 07:45 do 17:30)

Treći prst poluostrva Halkidiki, Atos, ili kod nas poznata kao Sveta Gora, na kojoj se nalazi 20 pravoslavnih  manastira, od kojih je 17 manastira grčkih, jedan ruski, jedan bugarski i jedan srpski manastir - Hilandar. Svetu Goru obilazimo turističkim brodom, krstarenje svetogorskim zalivom traje 3 sata i 30 minuta i za vreme putovanja prolazićemo kroz istoriju pravoslavnih manastira, koju ćemo slušati na srpskom jeziku. Polazak na Svetu Goru je u jutarnjim časovima. Prva stanica nam je u rodnom Aristotelovom mestu, Stagira, koja predstavlja arheološko nalazište. Zatim stižemo u luku Uranopolis, u kojoj nas čeka brod za krstarenje svetogorskim zalivom. Nakon prelepog krstarenja prožetim istorijom Svete Gore vraćamo se u luku u kojoj imamo slobodno vreme sat vremena. Nakon odmora autobusom odlazimo do mesta Kakovo, koje predstavlja metoh Hilandara gde ćemo od gostoprimca čuti istoriju našeg naroda na ovom prostoru. U popodnevnim časovima se vraćamo u odmaralište.telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama