Turska

| ISTANBUL 3 noćenja - AKTUELNO

ISTANBUL – VRATA ORJENTA

6 dana / 3 noćenja / autobusom

Istanbul je grad koji leži na dva kontinenta, spaja istok i zapad, Evropu i Aziju. Ovaj grad je bio prestonica tri velika carstva: Vizantije, Rimskog i Otomanskog carstva. Grad sa bogatom kulturom i istorijiom koja privlači mnoge turiste da obiđu grad koji je uobličila snažna civilizacija: grčke, rimske, vizantijske i otomanske kulture.

Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj Carigrad i Istanbul. Danas ovaj grad broji više od 13 miliona stanovnika. Istanbulske znamenitosti teško je nabrojati, zato ovaj grad i privlači da mu se uvek iznova vraćate.

„Kada bi ceo svet bio jedna država
Istanbul bi bio njena prestonica“

                                                          Napoleon Bonaparta

TERMIN

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA CENA

04.10. - 09.10.2023.

Grand Emin 3*, Laleli

169€

139€ - SIGURAN POLAZAK

* specijalna cena za određeni broj soba do 25.09.

U SLUČAJU SPAJANJA GRUPA MOGUĆA JE MANJA KOREKCIJA PROGRAMA PUTOVANJA.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.
DAN sreda / BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br.60, skejt park) oko 14:00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN četvrtak / ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje starog jezgra Istanbula autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15:00h.
Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija, druga po veličini džamija u Istanbulu. Ova lepotica Istanbula je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naziv svakako naglašava izuzetno jaku strukturu građevine, iako je ova građevina od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa na njenom zidu se nisu pojavile ni najmanje pukotine.  Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, nama poznatije kao Hurem. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

 3. DAN petak / ISTANBUL – PEŠAČKA TURA I OBILAZAK NAJSTARIJEG ISTORIJSKOG JEZGRA ISTANBULA (fakultativno)/ TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili organizovano pešačko razgledanje najstarijeg – najvećeg kulturno istorijskog jezgra Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Čemberlitaš stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Topkapi palata- sedište osmanske imperije, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta, Plava džamija, Rimski hipodrom. Obilazak završavamo na Kapali i Misir Čaršiji najvećim i najšarenijim bazarima u Istanbulu. Slobodno vreme za induvidulanu šetnju i obilaske.
Uveče fakultativni odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom tradicionalnog turskog plesa. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN subota / ISTANBUL – POSETA VASELJESKOJ PATRIJARŠIJI I KRSTARENJE BOSFOROM (fakultativno)/ DOLOMBAHCE PALATA(fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u pratnji vodiča u obilazak Vaseljenske Patrijaršije i odlazak na krstarenje Bosforom: Zlati rog, kula Galata, Galata most, džamija Selimija, Dolmabahče palata, Devojačka kula, Ortokojkvart. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate, poslednje rezidencije otomanskih sultana. Slobodno vreme za induvidualne aktivnosti. Noćenje.

 5. DAN nedelja / ISTANBUL – PRINČEVSKA OSTRVA (fakultativno)
Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 09:00h. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-tak kilometara od Istanbula. Četiri od devet ostrva su otvorena za posetioce. Najveće ostrvo je Bujukada i smatra se administrativnim centrom čitavog arhipelaga. Slobodno vreme za induvidualne aktivnosti. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 6. DAN ponedeljak / ISTANBUL – BEOGRAD (fakultativno)
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima – zavisno od zadržavanja na graničnim prelazima i uslovima puta. Kraj programa.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
 • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE, (3 rate).
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
 • 40 % AKONTACIJA OSTATAK PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker, klima, audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3*/4* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama
- obilaske prema programu (Istanbul – panorama grada)
- troškove organizacije i vođstva puta
- usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- putno zdravstveno osiguranje
- ulaznice i fakultativne izlete
- individualne troškove
- DOPLATA ZA 1/1 SOBU 60% isključivo na upit
- transfer iz NOVOG SADA – doplata 25 evra / minimum 8 putnika, transfer iz SREMSKE MITROVICE – doplata 25 evra / minimum 8 putnika

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):

 • Džamija Sulejmanija - 10€
 • Tursko veče – 40€/deca 35€ (cena obuhvata večeru i tradicionalni turski ples)
 • Pešačko razgledanje najstarijeg dela Istanbula – Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom 25€ (cena obuhvata slušalice i usluge lokalnog vodiča) / Topkapi palata - 35€
 • Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljeskoj patrijaršiji 25€ (cena obuhvata slušalice i usluge lokalnog vodiča)
 • Dolmabahče palata – 40€/deca 35 € (uključene ulaznice, cena obuhvata slušalice i usluge lokalnog vodiča)
 • Prinčevska ostrva 30€ / deca 25 €

OPIS HOTELA:

 • Hotel Grand EMIN 3*, Laleli  http://www.aymahotelsgroup.com/. Hotel Grand Emin nalazi se pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray, odakle se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet. Sve sobe u hotelu Grand Emin su klimatizovane i imaju TV sa kablovskim i satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo. U restoranu se svakog jutra služi obilan doručak na bazi švedskog stola, dok u pićima možete da uživate na otvorenom, pored bazena. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući Trg Taksim.
 • Hotel Bosna 3*, Laleli - http://bosnahotel.com/. Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, oko 500m od Kapali čaršije i 1km od Aja Sofije. Hotel ima 72 sobe i svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu.
 • Hotel Kecik 3*, Laleli - http://kecik-hotel.hotel-istanbul.net/en/. Hotel se nalazi u starom delu Istanbula. Sve sobe imaju tus/WC.
 • Hotel Grand ONS 3*, Laleli - http://www.grandons.com/ Nalazi se na vrlo dobroj lokaciji. Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa kadom i fenom za kosu. Turski doručak na bazi švedskog stola obuhvata svež hleb i masline. Služi se svakog dana u glavnom restoranu sa velikim prozorima, odakle se pruža pogled na grad.

NAPOMENE:  Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu – 1 kofer po osobi, težine do 20kg. Cena doplate za svaki dodatni kofer 30€.

NAPOMENA ZA HOTEL:
Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:www.hedonictravel.rs

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-straniciwww.hedonictravel.rs
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava ispravnost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Putnik svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi nan njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencij azadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
 • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplačenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika I objektivnih okolnosti.
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • U slučaju promen ana monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 70 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL poseduje Licencu OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garanciju putovanja za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "TRIGLAV", a.d.o., Beograd , 011/3305100 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 7a, Beograd ili na mail: travel@triglav.rs, uz Polisu br. 470000054208 izdatu 01.10.2022, ugovorenu sa osiguravajućom kućom "TRIGLAV",a.d.o., Beograd.

Program broj 1 od 24.08.2023.


telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama