Leto 2024 Grčka - Apartmani Nea Skioni | Letovanje

| Nea Skioni | Letovanje

Prvi prst Halkidikija je dom još jednog sve popularnijeg letovališta, bisera Nea Skioni koji iz godine u godinu otkriva sve veći broj putnika. Nalazi se u regiji zapadna Kasandra, udaljen od grada Solun oko 120km. Mesto Nea Skioni je smešteno u podnožju šumovitih brda i u maslinjacima Kasandre, a kao takav, kod svih putnika koji su već imali priliku da posete Nea Skioni iskustva govore da neminovno pruža osećaj i ugođaj Grčke iz prošlih vremena.

Ovo šarmanto i jedno od retkih preostalih tradicionalnih ribarskih mesta nudi veliki izbor ribljih restorana, taverni, starih uzerija. U uskim ulicama koje vode ka marini nalaze se ribarnice, marketi, apoteka, suvenirnice, prodavnice ribolovačke opreme, rent-a-car. Dva veća marketa u mestu su Smile i Lemonis Stavros. Uživajte sa meštanima u uzeriji Mouria gde se služi nezaboravno uzo-meze, ili probajte fantastičan sladoled i kolače u poslastičarnici Anemoni. Miris vrućeg hleba i peciva svakog jutra dopire iz pekara u samom centru. Svežu ribu možete nabaviti u mnogobrojnim ribarnicama ili direktno sa ribarskih brodova koji uplovljavaju u luku najmanje jednom u toku dana. Dobre pizze će te pronaći u picerijama Anemoni, Irida, Galiagria. Sa nogama u pesku možete uživati u ribljim specijalitetima u taverni Giorgos ili Thalassa. Giros preporučujemo u Gyradiko kod Panajotisa ili u Strata giroseriji. U večernjim časovima se možete opustiti u divnoj atmosferi kafea Island bar.

Sve ovo je i više nego dovoljno da baš za leto 2024 Nea Skioni bude vaš izbor. Za sve one koji se uz Hedonic travel upute u Nea Skioni smeštaj ih očekuje u vili Skioni Resort odakle su kako plaža tako i sam centar mesta udaljeni na samo nekoliko koraka.

Centar letovališta čini veliki trg-šetalište sa dečijim igralištem koji se prostire uz marinu. Tu se nalazi i prostrana peščana gradska plaža sa barovima i plažnim mobilijarom.

Čar mesta je njegova opuštena atmosfera, meštani koji žive u ritmu prohujalih vremena, uskim uličicama, malenim dvorištima iz kojih se prodaje domaći med, maslinovo ulje, uzo. U mestu postoji apoteka. Na samo 2.5km od mesta se nalazi crkva Presvete Bogorodice iz 16. veka.

| Nea Skioni | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama