Leto 2024 Grčka - Apartmani Kalitea | Letovanje

| Kalitea | Letovanje

Kalitea se nalazi na prvom prstu Halkidikija, Kasandri, a od Soluna je udaljena oko 90 kilometara. Sam gradić leži iznad plaže i nudi spektakularan pogled na zaliv Toroneos i susednu Sitoniju, a može se pohvaliti i najlepšom gradskom plažom u okruženju, sa sitnim belim peskom i tirkiznim, čistim, toplim morem. Upravo zbog svoje lokacije, uzvišena nad lepotama zaliva između Kasandre i Sitonije, je i dobila ovaj naziv, koji u bukvalnom prevozu znači „lep pogled“. Centar Kalitee je velika pešačka zona sa mnogobrojnim kafićima, tavernama, buticima, poslastičarnicama, a na obodu gradića smeštene su nadaleko poznate diskoteke koje garantuju bogat noćni život. 

Kalitea je mesto koje je jedno od urbanijih na Halkidikiju. Glavni ukras mesta Kalitea je ostatak hrama posvećenog bogu Zevsu Amonu, izgrađen u periodu  IV veka pre nove ere, zatim svetilišta, crkva Svetog Panteleimona i brojne druge istorijske znamenitosti. Kao i mnoge gradove i letovališta ove regije, osnovali su je doseljenici iz Male Azije, međutim današnji status i ime nama poznato Kalitea je dobila tek 1946. godine.

Kao što je već pomenuto, ključna lepota ovog letovališta je predivna i duga peščana plaža do koje se iz centra grada može spustiti stepeničnim prilazima. Pored uživanja u prirodnim lepotama sitnog belog peska i čiste vode potpunu relaksaciju ćete pronaći i u brojnim kafićima i tavernama na plaži koje obezbeđuju ležaljke i suncobrane. Upravo zbog ove plaže Kalitea je, nekoliko godina unazad, postala naročito popularna i za porodice sa decom, jer je ulazak u vodu dug, a voda mirna. Svoje mirne snove i prijatne noći možete pronaći u nekom od udobnih studija i apartmana u ponudi agencije Hedonic travel. Povoljne ponude su uvek dostupne, first minute popusti i brojni last minute aranžmani, vaše je samo da odlučite da li za leto 2023 birate autobuski ili sopstveni prevoz.

Za sve one koji su u potrazi za aktivnostima i dnevnom zabavom u Kalitei postoji veliki izbor sportova na vodi, a za noć tu su brojne diskoteke poznate u čitavoj regiji koje u letnjim mesecima najviše okupiraju poznati solunski DJ-evi. Iz tog razloga Kalitea vrvi i od omladine željne nezaboravnog provoda.

| Kalitea | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 19:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 16:30

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama