Leto 2024 Albanija Leto 2024 Drač | Letovanje

| Drač | Letovanje

Drač Leto 2023
Primorski centar i drevna luka, grad sa istorijom koja pleni još od doba Starih Rimljana, a potom i vizantijskih Romejaca. Danas je Drač prekrasno uređen grad sa panoramom duž obale Jadrana i centar je zabave, hedonizma i letnjih uživanja na brojnim, ponekad i po nekoliko kilometara dugim plažama. Turistima koji letuju u Sarandi i Ksamilu, Drač je dostupan i putem povoljnih izleta.
Vekovima najčuveniji grad na jadranskoj obali Albanije, nedaleko udaljen od prestonice, oduvek pod senkom zaostavština drevne Vizantije i slavne renesansne Venecije. Nekada početak najčuvenijeg puta Satrog rimskog carstva - „Via Egnatia“, a danas najmoderniji svet zabave, provoda i nezaboravnih letovanja.
Pravo malo carstvo najlepših zalazaka sunca, pregršt udobnih i elitnih hotela i raznovrsnih restorana sa lokalnom, ali i gotovo svim primerima gastronomije sveta. Drač je luka odakle posle nekoliko sati plovidbe možete uživati, recimo, u čarima italijanskog Barija i izraziti poštovanje moštima Svetog Nikole, ali je i polazna tačka možda najlepših jadranskih brodskih ekskurzija.
Ipak, do Drača se najbrže i najlakše stiže iz pravca Srbije, uz putovanje modernim auto-putevima. Veliki broj modernih hotelskih kompleksa na jugu i severu grada, večanstveno duge i opremljene plaže i vrhunska usluga, i sve nadomak Tirane koja je tek 30-tak kilometara udaljena, prestonice Albanije, ali i povoljnog šopinga.
Drač je pravi turistički centar, u njemu živi više od 120.000 stanovnika, a veliki broj turista ulepšavaju tamošnju svakodnevicu. Uz veličanstveni Hadrijanov amfiteatar iz antičkog doba, koji je najstariji na Balkanu, brojne muzeje i crkve još iz rano-hrišćanskog perioda, Drač je i mesto romantičnih panorama na Jadran, ali i uživaoca u brojnim gradskim plažama. Nedaleko se nalaze i zaliv Lazli, kao i rt Rodon, mesta sa fantastičnim plažama i oazama prirode, hladovine, mira i spokoja.
Ludi noćni provod, uz bogatu čak i dnevnu zabavu. Brojni klubovi pored plaža, ali i u samom gradu, od kojih većinu krase epiteti najvećih na ovom delu obale. Ljubitelji morskih spevijaliteta, ali i italijanske kuhinje, u Draču će pronaći svoje nove omiljene gastronomske uspomene, uz povoljne cene koje mame da se iznova vraćate baš tim ukusima.
Dračem su vladali Rimljani, Mlečani, Vizantinci, Osmanlije, pa čak i Srbi, a danas njime vladaju i ljubitelji šopinga, koji tu pronalaze kvalitet i povoljne cene lokalnih proizvoda od kože, nakita, najboljeg vina u Albaniji, ali i legendarnog duvana.
Letovanje u Draču u nekoliko reči – panorame, zalasci, šoping, provod, plaže, suveniri, dodir zapada, istoka, starine i najmodernijeg sveta zabave.
Plaže u Draču
Legendarna luka još iz doba Vizantije i Mletačke republike dosta je udaljena od Sarande i Ksamila, blizu je Tirane, ali ovaj grad poznat je, osim svojim lepotama i po plažama na obali Jadranskog mora. Sve plaže u pomenutoj oblasti su jako dugačke , vrlo posećene i popularne, ali tamo ne bi trebalo da se strahuje od pretranih gužvi. Osobenost temperature mora jeste da je gotovo slična onoj u Sarandi i Ksamilu, iako je reč o sasvim drugom moru i morskoj struji. Plaža ima od peščanih do šljunkovitih, a neretko su popularne i stenovite uvale.

OVDE SE MOŽETE BLIŽE UPOZNATI SA DESTINACIJOM I PROČITATI HEDONIC ISKUSTVO.

| Drač | Letovanje | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama