Leto 2024 Tunis letovanje 2024

| Tunis letovanje 2024

Tunis je popularna turistička destinacija smeštena tik uz Sredozemno more koja toliko toga nudi svim svojim posetiocima u svakom regionu zemlje: širok spektar pejzaža, obala koja se proteže na 1.250km, jedinstvenu tradiciju i običaje i bogato istorijsko nasleđe.

Ovo je oaza koju iz sezone u sezonu posećuje sve veći broj turista koji su u potrazi za obalom safirne boje, baršunastim peščanim plažama, ukusnim urmama, šarmantnim francuskim bulevarima, tvrđavama, drevnim medinama.

Ovo leto 2024 je idealna prilika da posetite jednu nadasve gostoljubivu zemlju sa dugom obalom, odličnim modernim hotelima i visokokvalitetnom uslugom. Baš ovde možete posetiti pustinju Sahara i mesto turističkog hodočašća - selo Matmata koje je postalo nadaleko poznato zahvaljujući „Ratovima zvezda” Džordža Lukasa, čije su scene ovde snimane i koje turisti neizostavno obilaze kako bi se bar na kratko osetili kao heroji popularne sage.

Letovanje u Tunisu je prilika da posetite i čuvene ruševine drevne Kartagine i uživate u jedinstvenim antičkim mozaicima. Mnogima je dovoljno da se odluče na putovanje u Tunis samo kako bi osetili vrelinu afričkog kontinenta, relaksirali se pod palmama na obali mora, uživali u hedonizmu koje pružaju tunižanski rizorti i prepustili se svemu onome što budi najpozitivnije emocije.

Tunis avionom je jedan od najčešćih zahteva naših putnika za naredno letovanje 2024, jer vas po last minute cenama vodimo do letovališta sa tirkiznom obalom, a izdvajaju se Hamamet, Jasmin Hamamet, Sus, Monastir, Port El Kantaoui, Mahdia.

Posetite naš sajt hedonictravel.rs i odaberite omiljeni hotel sa 3, 4 ili 5 zvezdica gde ćete se potpuno relaksirati i razmišljati samo o kupanju, sunčanju i preplanulom tenu!

Hamamet i Jasmin Hamamet

Hamamet je letovalište udaljeno na sat vremena vožnje od glavnog grada Tunisa. Njegove čuvene bele peščane plaže, azurna voda i prijatna atmosfera privlače sve veći broj turista. Medina i tvrđava Ribat, koji se uzdižu duž obale, su neprocenjivo blago i turističke atrakcije smeštene u starom delu grada. Jasmin Hamamet je s druge strane izgrađen relativno ne tako davno i zapravo je deo grada koji je potpuno prilagođen turizmu i uživanju svih posetioca ovog mediteranskog grada. Baš ovde se nalaze popularni hotelski kompleksi, barovi, noćni klubovi i diskoteke, kazino, golf klub, najveći vodeni park u Tunisu "Fliper", najbolji centri za talasoterapiju. Odmor u Hamametu je odličan za porodice sa decom, kao i za ljubitelje aktivnog noćnog života.

Sus

Sledeće najpopularnije odmaralište u Tunisu je Sus. Uzdiže se na brežuljku gde se nalaze vodeni park, diskoteke, brojni barovi. Pored aktivne zabave, Sus ima znamenitosti koje podsećaju na njegovu drevnu istoriju: okrugla kula-minaret iz XI veka, Kasbah u Susu i Muzej Susa, gde se možete upoznati sa istorijom zemlje prikazanom u mozaicima, kao i videti ostatke izuzetnih drevnih imperija - feničanske grobnice, rimske kuće, Vizantijska utvrđenja i hrišćanske katakombe.

Monastir

Grad Monastir je nekada bio drevna verska prestonica Tunisa, a danas je postao respektabilno letovalište sa veličanstvenim plažama i plavom površinom mora. Za razliku od Hamameta i Susa, nema tako aktivan noćni život, mirnije je i odmerenije odmaralište, sa modernim restoranima i hotelima. Na 6 km od centra nalazi se odmaralište Skanes, gde možete igrati golf, pohađati časove u školi jahanja ili roniti u ronilačkom centru. Znamenitosti Monastira su tvrđava Ribat Hartem, mauzolej prvog predsednika Habiba Burgibe sa četiri kupole. Muzej islamske umetnosti je takođe od velikog interesovanja, sa retkom kolekcijom staklenog posuđa iz dinastije Fatimid, drevnih rukopisa i tkanina.

Mahdia

Mahdia je udaljena 45km od Monastira. To je najjužnije odmaralište u Tunisu (ne uzimajući u obzir ostrvo Djerba) i glavna ribarska luka zemlje. Ovaj grad se nalazi na mestu starog feničanskog naselja i preživeo je razne vladare, uključujući Špance, Turke i Francuze. Mahdia je mirno odmaralište sa odmerenim ritmom života i odlično mesto za opuštanje sa decom. Ima sve za prijatan boravak - udobne ulične kafiće, prodavnice sa divnim tkaninama, veliki park i ronilački centar.

 

Rezervišite već danas. Pogledajte ponudu ovde.

| Tunis letovanje 2024 | Fotografije

telefon.png

last-minute.png

telefon.png

×

INFORMACIJE I KONTAKT TELEFONI

POSLOVNICA BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL BEOGRAD
(Gavrila Principa 52)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 20:00
Subota: 09:00 - 15:00

Telefoni:
tel: +381 11 3 66 00 22
tel: +381 11 3 66 44 55

E-mail: info@hedonictravel.rs


OVLAŠĆENI SUBAGENT - NOVI SAD
HEDONIC TRAVEL 021
(Jovana Subotića 21, lokal 1)


Radno vreme
Pon - Pet: 09:00 - 21:00

Telefoni:
+381 21 6610 745

×

Newsletter (prijava)

Ostavite nam email adresu, kako bi Vas obaveštavali o aktuelnim ponudama.* Prijavom ste saglasni da Vas možemo povremeno obaveštavati o aktuelnim ponudama